dilluns, 13 de juny del 2011

CE ANGLÈS 2 - 1 CF LLORET

L’àrbitre Sanz Gimeno elimina el Lloret

Derrota del CF Lloret davant el CE Anglès per un marcador de 2-1, en el partit corresponent a la tercera eliminatòria d’una Copa Catalunya marcada per la nefasta actuació del col·legiat gironí Sanz Gimeno. Manel Pujadas, en pròpia porta, va fer el primer dels locals, però Bader va aconseguir l’empat. A la segona meitat, Pere Ferrer, amb la col·laboració de l’àrbitre, va fer el definitiu 2-1.

Fins aquí ha arribat el Lloret en la Copa Catalunya. Els d’Edu Urdiales diuen adéu a la màxima competició del futbol català que, amb l’actuació arbitral del senyor Sanz Gimeno, un cop més, va quedar en evidència. Potser és una gran notícia que el Lloret hagi estat eliminat. Estem parlant de la que vol ser la màxima competició d’un futbol que, alhora, també vol ser un referent dins el continent europeu. Doncs bé, per començar, resulta que el partit disputat al Camp Municipal d’Anglès (de la mateixa manera que el de Jafre) es va jugar sense liniers. Però és més greu encara la designació per part del comitè d’àrbitres del senyor Sanz Gimeno: un àrbitre de molt poca categoria que no mereix ni té la capacitat suficient per dirigir un partit del CF Lloret, tot un equip de Primera Catalana. És lamentable que el futbol català vulgui créixer i ho vulgui fer d’aquesta manera tan vergonyosa. I és una bona paraula per definir el sentiment que tenien Edu Urdiales, els seus jugadors i els aficionats lloretencs que es van desplaçar a Anglès, vergonya.

El partit va començar amb un Lloret adormit i amb una bona dosis de mala sort. Als vuit minuts de joc, una pilota penjada a l’àrea lloretenca la tocava Manel Pujadas i aquesta s’introduïa dins la porteria de Javi Tato. La mala sort va acompanyar al capità lloretenc que, tot i així, es va refer i va mostrar-se molt seriós en defensa. El Lloret semblava despertar per moments, amb una pilota al travesser de Riky i un xut llunyà de Marc Ribas que va marxar fregant el pal. Malgrat tot, el joc no era gens bo. Paral·lelament, el col·legiat Sanz Gimeno havia iniciat ja el seu show particular, aturant el joc com si es tractés d’un partit de bàsquet i mostrant targetes sense sentit. Passada la mitja hora de joc, va arribar l’empat dels lloretencs per mitjà del jove Bader, en una pilota penjada a l’àrea, aprofitant la mala sortida del porter local Jose. Abans del descans va arribar el primer error molt greu de Sanz Gimeno en anul·lar un gol totalment legal a Marc Ribas, assenyalant una falta inexistent sobre el porter, que ja es trobava fora de l’àrea petita. Amb el momentani empat en el marcador es va arribar al descans.

La segona part es va iniciar de manera calmada però això va acabar ràpid gràcies, com no, a Sanz Gimeno que va continuar aturant el joc d’atac lloretenc, amb faltes inexistents i mostrant targetes, fins i tot, a jugadors que es trobaven a la banqueta, com és el cas de Jaume Prado. En el minut 70 va arribar el segon error molt greu de Sanz Gimeno. Expliquem la jugada detalladament: la pilota surt per la línia de banda i l’àrbitre assenyala el servei a favor del Lloret (amb el braç en direcció a la porteria de l’Anglès). Jordi Valls va a buscar la pilota però apareix un jugador de l’Anglès, que fa el servei (amb l’àrbitre assenyalant la jugada a favor del Lloret) i deixa el seu davanter sol contra Tato, davant la sorpresa dels defensors lloretencs. El davanter Pere Ferrer no perdona i envia la pilota al fons de la xarxa. Ningú podia creure el que va passar a continuació: quan tothom pensava que Sanz Gimeno anul·laria el gol i faria repetir la jugada, va concedir aquest gol assenyalant, primer, el punt de penal (ves a saber que voldria assenyalar) i després el centre del camp. Jugada de bojos i que dubtem que Sanz Gimeno, a dia d’avui, pugui explicar. A partir d’aquí, lògiques protestes del Lloret que van acabar amb l’expulsió de Riky. El Lloret, amb un home menys durant 20 minuts, va buscar el gol a la desesperada però, una bona actuació del porter local i un desastrós arbitratge van impedir l’empat i van provocar l’eliminació del Lloret.

Per cert, Sanz Gimeno, al finalitzar el partit, es va dirigir al tècnic Edu Urdiales i va reconèixer que s’havia equivocat.

Amb aquesta vergonyosa derrota, el CF Lloret acomiada la temporada fins el dia 1 d’agost, en què tornarà als entrenaments per preparar el que serà el retorn a la Primera Catalana.

CE Anglès: Jose, Nuno, Tarrés, Peracaula, Uriel, Capdevila, Pau (Velasco), Pere Ferrer (Rafel), Agustí (Aguilera), Quiñones (Bosch) i Turón

CF Lloret: Tato; Jordi Valls, Sergi, Manel Pujadas (Zamora), Àlex Bertran; Batllosera, Cuenca, Ribas (Dani Cuerva); Riky, Bader (Àngel) i Marcos (Pecci)

Gols: 1-0 Manel Pujadas (p.p.) (8’), 1-1 Bader (33’) i 2-1 Pere Ferrer (70’).

Àrbitre: Sanz Gimeno. T.G.: als locals Jose, Nuno, Tarrés, Agustí, Quiñones, Aguilera, Bosch i Velasco, i als visitants Sergi, Manel Pujadas, Batllosera, Pecci i Jaume Prado, a la banqueta. T.V.: per vermella directa a Riky, del Lloret.

Incidències: Tercera eliminatòria de la Copa Catalunya. Camp Municipal (Anglès).