dilluns, 7 de novembre del 2011

CF LLORET 4 - 1 AD GUÍXOLS

Dia de canvis

Victòria del CF Lloret en el derbi davant el Guíxols per un resultat de 4-1, en l’encontre corresponent a la jornada 9 de la Primera Catalana. El visitant Martínez va avançar al Guíxols, però els gols de Bader, de penal, Manel Pujadas, Riky i Àlex Bertran van servir per donar la volta al marcador.

Ho deia el porter Jaume Prado, instants abans de sortir a escalfar: “avui és un dia de canvis”. I així va ser. El punt d’inflexió que tant necessitava el conjunt lloretenc va arribar dissabte passat en superar un dur rival com el Guíxols per un contundent 4-1. El resultat, però, pot semblar el d’un partit tranquil pel Lloret... Res més lluny de la realitat. Si bé és cert que el partit en comptes d’haver-se sentenciat en el temps afegit es podria haver sentenciat molt abans, tampoc hem d’oblidar que el Guíxols, amb el 2-1, va gaudir de bones oportunitats per fer l’empat. Prado, una vegada més, va resultar decisiu pel seu equip. Va ser un partit molt disputat on hi van ser presents dos jugadors no habituals: Nuha, davanter del Juvenil “A”, i Albert Marcos, jugador d’atac del Lloret “B”. Davant les sancions de Chema, Ángel, Pecci i Kuku, el tècnic Edu Urdiales es va veure obligat a tirar dels equips inferiors del club per tal de completar la convocatòria. Cap dels dos va decebre i podríem dir que, fins i tot, Nuha va ser un dels homes més importants del partit. A destacar, també, el bon partit de Bader que, amb la seva joventut i la seva curta experiència amb el primer equip, va saber agafar la responsabilitat de llançar el penal que va donar pas a l’empat momentani en el marcador.

Com diem, les sancions van provocar un onze inicial ple de novetats. Fins a 5 canvis va introduir Edu Urdiales en l’equip titular respecte el de la passada jornada. Els migcampistes Albert Batllosera i Bader, els debutants Albert Marcos i Nuha i el capità Manel Pujadas, que tornava després del seu partit de sanció, van ser aquestes novetats.

Com tot derbi, va ser un partit molt intens i de molta lluita. Podríem diferenciar dues parts, pel que fa al joc i al nombre d’ocasions. La primera meitat no va ser massa bona per part dels dos equips i només podem destacar tres accions puntuals. El primer gol de la tarda va arribar del bàndol visitant, per mitjà de Martínez, que va superar Jaume Prado en una bona rematada de cap, a la sortida d’una falta lateral. El panorama era molt negatiu i més encara quan es veia que el Lloret no aconseguia arribar amb claredat a la l’àrea rival. Però unes innocents mans dins l’àrea del capità del Guíxols, Pedregosa, van significar un penal a favor dels locals. Bader va tenir la sang freda de fer-lo efectiu i d’enviar la pilota al fons de la porteria defensada per Carlos Arribas. L’empat va fer despertar al Lloret i, dos minuts més tard, Héctor Cuenca va estavellar la pilota al pal en un xut creuat. A la represa, els d’Edu Urdiales van sortir amb molta força i, abans del 2-1, van gaudir d’una gran oportunitat de gol, en una rematada al travesser del jove Bader. En el minut 55 va arribar el 2-1, obra de Manel Pujadas, que va enviar al fons de la porteria una pilota rebutjada per la defensa rival. Amb el marcador a favor, van anar passant els minuts i els lloretencs van gaudir de moltes oportunitats per sentenciar amb el tercer, però no hi va haver encert de cara a porta. A la seva vegada, el Guíxols responia amb perilloses contres que acabaven amb una gran intervenció del porter Jaume Prado, que va ser un dels homes més destacats de l’encontre. La sentencia no va arribar fins al temps afegit, quan dos homes que havien entrat des de la banqueta van fer el tercer i el quart gol. El 3-1 el va fer Riky, finalitzant a la perfecció un contraatac local. El 4-1 va ser obra d’Àlex Bertran, que només portava tres minuts sobre la gespa, en un xut dins l’àrea. Quatre gols, tres punts, i pensar en el Ripollet.

Amb aquesta victòria, el Lloret es manté en el quinzè lloc de la classificació, amb 8 punts. La propera jornada, desplaçament al camp del CF Ripollet. El partit es jugarà diumenge, a partir de les 12 del migdia.

CF Lloret: Prado; Jordi Valls, Marc Soler, Sergi, Manel Pujadas; Batllosera (Àlex Bertran, 88’), Ivi, Cuenca (Jona, 62’); Bader (Cristian, 65’), Albert Marcos (Riky, 74’) i Nuha (Ribas, 82’)

AD Guíxols: Arribas, Pérez, Cervera, Pedregosa (Sala, 46’), Edu Poderoso, Martínez, Iglesias, Nierga (Fàbregas, 65’), Oriol Vila (Colomà, 82’), Matias i Tena

Gols: 0-1 Martínez (28’), 1-1 Bader (p.) (34’), 2-1 Manel Pujadas (55’), 3-1 Riky (92’) i 4-1 Àlex Bertran (93’)

Àrbitre: García Peñacoba. T.G.: al local Manel Pujadas i als visitants Pedregosa, Edu Poderoso, Sala i Oriol Vila. T.V.: per vermella directa al jugador del Guíxols, Cervera (58’)

Incidències: Jornada 9 de la Primera Catalana. Camp Municipal d’Esports (Lloret de Mar).

(Fotos: Diana Martínez)