dilluns, 9 de gener del 2012

CF LLORET 2 - 2 FC CERDANYOLA

Quan més se’l necessitava, torna Pecci!

Empat del Club de Futbol Lloret a casa davant el Cerdanyola (2-2) en el primer partit de l’any 2012, el corresponent a la jornada 15. Dos gols del visitant Casto, a la primera meitat, va donar avantatge als rivals. A la represa, però, Dani Pecci es va estrenar amb un doblet que va servir per empatar el partit.

Bones sensacions en aquest inici d’any. L’empat aconseguit davant el Cerdanyola té dues lectures i es pot valorar de diferents maneres. Positivament, pel fet que el Lloret va aconseguir igualar un marcador advers de 0-2 davant un rival de la zona alta quan la majoria podien pensar que el partit estava sentenciat. Però també negativament, ja que l’equip va deixar escapar dos punts més a casa i veient que si l’encontre dura cinc minuts més els tres punts s’haguessin quedat a casa. Però hi va mancar encert en els darrers metres i els punts es van repartir. És un punt que ajuda en poc a l’equip d’Urdiales, ja que el Lloret torna a la zona de descens. I mirar la part baixa d’aquesta Primera Catalana fa por. És curiós comprovar com el Peralada, que és l’onzè classificat amb 15 punts, només es troba a 1 punt del cuer (divuitè), que és el Júnior, amb 14, els mateixos que té el Lloret. Són vuit equips (Peralada, Gramanet “B”, Ripollet, Premià, Lloret, Guíxols, Manresa i Júnior) immersos en una lluita que es preveu apassionant. El desè classificat, que és el Montcada, té un coixí de 5 punts respecte el Peralada.

Tornant al partit davant el Cerdanyola, cal dir que les dificultats van començar ben d’hora, en la xerrada tècnica d’Edu Urdiales. En aquell moment, el capità Manel Pujadas es va convertir en baixa a causa d’uns problemes en l’abdomen que van impedir la seva titularitat. El seu recanvi va ser el d’Àlex Seco, jugador del Lloret “B”. D’altra banda, Urdiales tampoc va poder comptar ni amb Sergi, lesionat, ni amb Marc Ribas, sancionat. A més, Nuha no va ser convocat amb el primer equip i va tornar a jugar amb el Juvenil “A”. D’altra banda, també va tenir minuts Albert Marcos, un altre jugador del Lloret “B”.

El partit no va començar massa bé i als deu minuts de joc els lloretencs ja perdien. L’encert de Casto en una bona rematada de cap, unit a una descoordinació defensiva dels locals, va propiciar el primer gol de la tarda. Arribaven els dubtes i els rivals, un cop més, necessitaven fer molt poc per avançar-se en el marcador. El segon gol va arribar abans de la mitja hora de joc. De nou, Manuel Casto va ser el botxí dels lloretencs en una nova rematada de cap que va superar Jaume Prado. S’ha de dir que el Cerdanyola no havia estat superior als d’Edu Urdiales, que van gaudir de bones oportunitats de gol, però el marcador de 0-2 convidava molt poc a l’optimisme. Tot i així, abans del descans es va produir una jugada que va resultar clau per al desenvolupament de l’encontre. El visitant Rubén van ser expulsat amb vermella directa per agressió. Amb un home més i amb tota la segona meitat per davant, el Lloret va sortir amb molta força i convençuts que la gesta era possible. El factor clau va ser l’entrada de Dani Pecci, que només va haver d’estar un minut sobre el terreny de joc per agafar una pilota en tres quarts de camp, marxar amb força i velocitat de la seva marca i batre pel pal curt al porter Coca. Un gran gol d’un davanter que necessitava tornar a una bona dinàmica anotadora. El Lloret va seguir buscant amb insistència la porteria rival, amb jugades per banda de Dani Cuerva i noves accions de Pecci. Va ser el mateix davanter qui va fer el definitiu empat a 2 en una acció molt similar a la del primer gol. Va tornar a marxar del defensor rival i, amb un potent xut, va tornar a superar el porter Coca. En els últims minuts, el Lloret va poder fer el tercer gol però hi va mancar encert en els darrers metres.

És un empat que deixa al Lloret en zona de descens, amb 14 punts. La propera jornada, complicat desplaçament al camp del quart classificat, el Vilassar de Mar. Serà diumenge vinent, a partir de les 12 del migdia.

CF Lloret: Prado; Jordi Valls, Marc Soler, Seco, Àlex Bertran; Àngel (Ivi, 52’), Cuenca (Albert Marcos, 76’), Batllosera (Cristian, 52’); Riky, Jona (Dani Cuerva, 59’) i Bader (Pecci, 65’)

FC Cerdanyola: Coca, Guarch, Marcos, Francisco, Ivan, López, Rubén, Muñoz (Mejía, 84’), Casto (Valeras, 73’), Fité i Mellado (Álvaro, 55’)

Gols: 0-1 Casto (10’), 0-2 Casto (29’), 1-2 Pecci (66’) i 2-2 Pecci (82’)

Àrbitre: Rodríguez Carballas. T.G.: als locals Cuenca, Jordi Valls, Ivi, Àlex Bertran i l’entrenador Edu Urdiales, i als visitants Mellado, Guarch, Casto, Ivan, Álvaro i Mejía. T.V.: expulsat per vermella directa el jugador Rubén, del Cerdanyola (37’).

Incidències: Jornada 15 de la Primera Catalana. Camp Municipal d’Esports (Lloret de Mar).

(Fotos: Diana Martínez)