diumenge, 29 d’abril del 2012

CF LLORET 2 - 1 PREMIÀ CE

Virtualment salvats?

Victòria del CF Lloret a casa davant el Premià per un marcador de 2-1, en el partit corresponent a la jornada 29 de la Primera Catalana. Tots els gols van arribar a la primera meitat. Ivi Sebastián i Àlex Bertran van col·locar als seus amb un 2-0 a favor. Julio va retallar distàncies pel Premià però els lloretencs no es van deixar sorprendre.

Quan queden 15 punts per jugar-se, el Lloret es troba a una distància de 8 punts del descens. El triomf d’aquesta jornada davant el Premià suposa la salvació virtual de l’equip, que podrà afrontar, en un principi, el tram final de lliga amb tranquil·litat. O això és el que s’espera. El futbol és futbol i mai es pot dir res fins que les matemàtiques així ho indiquen. Però, el cert, és que s’hauria de produir una autèntica desfeta per veure l’equip a Segona Catalana la propera temporada. La victòria davant el Premià va servir per mantenir la bona dinàmica d’aquest Lloret a casa, on no perd des del passat 21 de gener davant el Palamós (1-3). Aquests tres punts eren molt importants ja que ara, arriben els equips de la part alta: Figueres, Avià, Cerdanyola, Vilassar de Mar i Palamós. En els dos últims partits, per cert, els lloretencs podrien decidir qui juga la promoció d’ascens a la Tercera Divisió com a segon classificat, ja que l’ascens directe sembla ser cosa del Figueres, el proper rival.

Pel que fa a l’alineació, tres canvis són els que va introduir Edu Urdiales en l’onze titular respecte del partit de Manresa. Jordi Valls, en defensa, i Héctor Cuenca, al mig del camp, van recuperar la titularitat. A més, Kutxo va tornar a la davantera després de la seva lesió.

Els d’Edu Urdiales van sortir amb les idees molt clares i ràpidament es va veure quina seria la tònica del partit. El Lloret volia la pilota i, mitjançant jugades ràpides per banda, amb constants canvis de joc, va aconseguir plantar-se amb perill a l’àrea defensada per Cuevas. En el minut 9, molt d’hora, va arribar el primer gol de la tarda. Va ser gràcies a Ivi, que va encertar a rematar al fons de la xarxa una bona centrada d’Àlex Bertran. Amb el marcador a favor, els lloretencs van buscar la calma però el Premià, que només li valia la victòria, va crear perill a prop de la porteria local. Però l’equip selvatà va aconseguir un segon gol que va acabar sent decisiu. En el minut 22, una centrada des de la banda dreta va acabar amb una rematada de cap d’Àlex Bertran que es va colar dins de la porteria, després de picar en el pal oposat. Un gran gol que semblava que donaria certa tranquil·litat a l’equip en el marcador. Això no va ser així i, només tres minuts més tard, el Premià va aconseguir retallar distàncies. El gol va arribar en una centrada a l’àrea lloretenca amb polèmica. Jaume Prado va demanar falta en la seva sortida, però l’àrbitre no la va assenyalar i la rematada de Julio va acabar amb la pilota al fons de la porteria, malgrat l’intent de refús de Chema. Amb el 2-1 a favor, es va arribar al temps de descans. A la represa, el marcador no es va moure malgrat que tots dos equips van disposar d’ocasions. El Premià va estirar línies i va agafar el pes del partit, buscant l’empat a la desesperada. A falta d’un quart d’hora de joc, Dani Cuerva va ser expulsat per una entrada i el Lloret va haver d’afrontar el tram final amb un home menys. Els d’Edu Urdiales van tirar de veterania i no es van deixar sorprendre per quedar-se tres punts que donen la salvació de manera virtual.

Amb aquesta victòria, el Lloret es situa vuitè, amb 42 punts. La propera jornada, els homes d’Edu Urdiales es desplaçaran al camp del líder, l’UE Figueres. L’encontre es jugarà diumenge, a partir de les 16.30 hores, des de Vilatenim.

CF Lloret: Prado; Jordi Valls, Marc Soler, Chema, Manel Pujadas; Sergi, Ivi (Pecci, 85’), Cuenca (Batllosera, 90’); Bader (Àngel, 65’), Kutxo (Ribas, 58’) i Àlex Bertran (Dani Cuerva, 69’)

Premià CE: Cuevas, Vicente (Pol, 57’ (Demba, 75’)), Litus, Adolfo, Julio, Lalo, Edu Alonso (Rovira, 65’), Gerard, Oriol (Dani, 75’), Tamudo i Cristóbal (Cobo, 65’)

Gols: 1-0 Ivi (9’), 2-0 Àlex Bertran (22’) i 2-1 Julio (25’)

Àrbitre: Expósito Muñoz. T.G.: als locals Cuenca, Prado i Marc Soler, i als visitants Cristóbal, Gerard, Litus, Adolfo i Lalo. T.V.: expulsat, per vermella directa, Dani Cuerva del Lloret (75’).

Incidències: Jornada 29 de la Primera Catalana. Camp Municipal d’Esports (Lloret de Mar).