dilluns, 10 de setembre del 2012

UE LA JONQUERA 1 - 0 CF LLORET


Dos penals aturats que no fan sumar punts

Primer partit de lliga i derrota del CF Lloret en el camp de l’UE La Jonquera. Va ser per la mínima, amb un gol de Pato, en el minut 66, en un penal refusat per Gianni. El porter lloretenc va ser protagonista aturant dos penals i també ho va ser l’àrbitre, amb una nefasta actuació que va caldejar l’ambient de la primera jornada de la temporada.

Després de completar tota la pretemporada sense conèixer la derrota, el Lloret no ha pogut iniciar el campionat amb bon peu. Ahir diumenge, a La Jonquera, l’equip es va deixar els primers tres punts en un encontre marcat per la polèmica actuació de Rovira Campà, el col·legiat del partit, que no va deixar contents ni a locals ni a visitants i que va castigar els lloretencs amb dos penals, el segon d’ells molt dubtós. Però a banda de l’àrbitre, al Lloret li va tornar a mancar l’encert de cara a gol, ja que van ser moltes les ocasions que es van desaprofitar, per desesperació del tècnic José Ángel Valero. El joc directe de La Jonquera va ser suficient per a que els locals, que debutaven en aquesta categoria, sumessin els primers tres punts de la temporada. Tot i així, i en especial a la segona meitat, el conjunt selvatà va demostrar que, amb una marxa més, pot ser un dels equips a tenir en compte en aquesta Primera Catalana.   

Hi havia diverses incògnites en la primera alineació oficial de José Ángel Valero. El tècnic es va decidir per un onze format per Gianni Cassaro a la porteria, una defensa amb Jordi Valls, Edu Poderoso, Gerard Nogueras i Àlex Bertran; un mig del camp format per Ivi, Ángel, Marc Ribas, Riky i Albert “Kutxo”; i amb Dani Pecci com a referència ofensiva.

L’encontre va començar amb una ocasió de gol pel Lloret, en una centrada de Marc Ribas per banda dreta que Pecci no va encertar a rematar. Semblava que els lloretencs comptarien amb la possessió de la pilota però no va ser així i La Jonquera va començar a implantar el seu joc directe. Durant els primers 20 minuts, els de Valero van patir, però van tenir en Gianni el seu millor antídot. El jove porter del Lloret va salvar als seus amb bones accions sota els pals i sense dubtar en les sortides. En el minut 21, Poderoso va cometre un penal que l’àrbitre Rovira Campà no va dubtar en assenyalar. Marquitos va fer el llançament però Gianni va encertar la direcció i el va aturar. Abans del descans, tots dos conjunts es van quedar amb un home menys. Gerard Nogueras i Leslie, tots dos per partida doble, van ser expulsats i la segona part es va jugar en igualtat numèrica, 10 contra 10. Els visitants van sortir amb més força i van gaudir d’una gran ocasió en els peus de Nuha, que va perdonar en el mà a mà davant el porter rival García. Per aquells moments, l’ambient estava ja molt caldejat i el terrassenc Rovira Campà va ajudar a augmentar-ho assenyalant un altre penal de Poderoso, aquest molt més dutbós que el primer. Gianni el va tornar a aturar, aquesta vegada a llançament d’Alberto Jiménez, però Pato va rematar de cap en el refús del porter lloretenc. Amb l’1-0 en el marcador, els locals es van limitar a defensar-se amb les dents, mentre que els homes de José Ángel Valero ho van seguir intentant en accions de Nuha, Marc Ribas o Ivi. La fortuna no va acompanyar i, amb un munt de protestes a la tripleta arbitral, va finalitzar el primer partit de lliga amb una derrota que no ha d'alarmar ningú, i és que, en els darrers anys, el Lloret sempre ha inciat la lliga perdent la primera jornada.

La propera jornada, derbi a casa davant el CE Farners, on els lloretencs buscaran els primers tres punts de la temporada. L’encontre es jugarà dissabte vinent, a partir de les 16.00h, des del Camp Municipal d’Esports de Lloret de Mar.

UE La Jonquera: García, Budó, Laari, Fernández (Jesús, 81’), Mabil, Leslie, Toni Güell (Iglesias, 52’), Bassols (Carlos López, 46’), Ferrón (Pato, 61’), Marquitos (Jiménez, 69’) i Quim Rodríguez

CF Lloret: Gianni; Jordi Valls, Poderoso, Nogueras, Àlex Bertran; Ángel, Ivi; Marc Ribas, Riky (Nuha, 46’), Kutxo (Albert Marcos, 62’); i Pecci (Lobo, 40’)

Gol: 1-0 Pato (66’)

Àrbitre: Rovira Campà. T.G.: als locals Toni Güell, Laari, Jiménez, Budó i García, i als visitants Poderoso, Ivi, Nuha, Ángel i l’entrenador José Ángel Valero. T.V.: expulsats, per doble amonestació, Leslie de La Jonquera (42’), i Nogueras del Lloret (39’), i per vermella directa, el preparador de porters visitant Joaquín Álvarez (93’).

Incidències: Jornada 1 de la Primera Catalana. Camp Municipal d’Esports (La Jonquera).