diumenge, 18 de novembre del 2012

CF LLORET 1 - 1 CF PERALADA

Un empat amarg

Empat a un gol entre Lloret i Peralada en el derbi gironí de la Primera Catalana, avançat a dissabte en aquesta jornada 11. Nuha, en el minut 28, va fer el primer gol de la tarda pel bàndol local. A la represa, en el minut 47, Robert Fernández va igualar el marcador amb el definitiu 1-1.

El derbi gironí va deixar diferents sensacions per cadascun dels equips. Per una banda, un Peralada que segurament va donar per bo aquest empat fora, però, per l’altra banda, un Lloret que no hagués firmat mai aquest resultat. I és que l’equip lloretenc necessita començar a sumar de tres en tres per no caure en la part baixa d’una classificació que segueix molt ajustada, amb tot un gruix d’equips separats, només, per tres punts. Però sortir d’aquesta dinàmica negativa era l’objectiu principal. L’equip acumula ja un total de sis jornades sense conèixer la victòria. Dissabte, davant el Peralada, el Lloret va mostrar dues cares ben diferents. A la primera meitat, es va poder veure un equip amb ganes, amb motivació i amb ambició, fet que va provocar un control majoritari de la pilota durant els primers 45 minuts. A la segona part, el Peralada va sortir amb més força i, aprofitant uns primers minuts de desconcert, en els quals va arribar el gol de l’empat, va aconseguir dominar fins el final del partit.

L’alineació que va presentar José Ángel Valero va estar marcada i condicionada per les múltiples baixes en defensa. Fins a quatre centrals estaven sancionats (Marc Soler, Chema Aguilera, Edu Poderoso i Àlex Seco) i només hi havia un central natural, Àlex Lobo. Això va provocar que Albert Batllosera actués com a central. L’última vegada que el de Vidreres va jugar en aquesta posició va ser durant la temporada 2009/2010, a les ordres del tècnic Lluís Ponsdomènech, en un Bescanó - Lloret que va acabar, curiosament, també amb empat a un gol. L’altre novetat destacada va ser el retorn de Gianni Cassaro a la porteria lloretenca.

Va ser un partit que es va jugar, quasi en la seva totalitat, en el mig del camp, i és que els dos porters van haver d’intervenir en poques ocasions. En el primer temps, el partit va estar controlat pel Lloret davant un Peralada que va buscar jugades al contraatac, però sense sort en les darreres passades. Els homes de Valero, per la seva part, van portar la iniciativa en el joc però tampoc van posar en massa problemes la porteria de Toni Montero. Els lloretencs es van avançar abans d’arribar a la mitja hora de joc, en el minut 28, amb un gol de Nuha Marong. El davanter lloretenc es va retrobar amb el gol i va firmar el sisè del seu compte particular en una bona rematada de cap que va superar el porter rival. El marcador, al descans, va ser d’1-0. Però, a la represa, quan només s’havien jugat dos minuts, el Peralada va aconseguir igualar aquest resultat advers. Robert Fernández va ser l’autor del gol, en superar per alt al porter Gianni en la seva sortida. No va ser una bona segona meitat pels locals, que van deixar la possessió de la pilota a l’equip rival, que dominar i va crear diverses ocasions de perill que no van trobar la direcció de la porteria. En els darrers minuts, una errada defensiva va poder donar la victòria al Peralada però Batllosera va estar encertat en un doble refús. Sense incidents, va finalitzar el derbi.

És un punt que deixa l’equip lloretenc en l’onzena posició, amb 13 punts. La propera jornada, els homes de José Ángel Valero jugaran al camp del CD Montcada, que aquesta jornada va caure per 3-1 a La Jonquera. El partit es disputarà diumenge vinent, a partir de les 12.00h, des del Camp La Ferreria Nou.

CF Lloret: Gianni; Jordi Valls, Batllosera, Lobo, Àlex Bertran (Dani Cuerva, 82’); Ángel, Ivi; Cristian (Erik Mahillo, 62’), Marc Ribas, Pecci (Dani Sánchez, 70’); i Nuha

CF Peralada: Montero, Martí, Martínez, Pastor, Mateo, Taleb, Chacón (Feixas, 62’), Fernández (Axel, 70’), Ferran Nierga (Diego, 90’), Salas i Narcís Barrera (Tidian, 83’)

Gols: 1-0 Nuha (28’) i 1-1 Fernández (47’)

Àrbitre: Gurrera Farnós. T.G.: als locals Ivi i Lobo.

Incidències: Jornada 11 de la Primera Catalana. Camp Municipal d’Esports (Lloret de Mar).

(Imatges del partit: Diana Martínez)