dilluns, 14 de gener del 2013

CERDANYOLA FC 1 - 2 CF LLORET

Trencant travesses amb ofici


Triomf del CF Lloret al camp del líder, el Cerdanyola, per un marcador d’1-2, en el partit corresponent a la jornada 16 de la Primera Catalana. Els homes de José Ángel Valero es van avançar en el marcador per mitjà de Bader, de penal (10’), però un gol d’Edu Fité va provocar l’empat momentani (31’). Al final de la primera part, Kutxo va fer el gol de la victòria.

Segurament, eren molt pocs els que confiaven en una victòria lloretenca a La Bòbila davant un conjunt, el Cerdanyola, que només havia perdut un partit fins aleshores. El Lloret de Valero va trobar el camí correcte per vèncer en un camp de petites dimensions on fer tres passades seguides és realment una fita. Mitjançant un joc directe i pràctic, els lloretencs van anul·lar per complet el que continua sent líder de la categoria. L’any comença de la millor manera possible per un Lloret que necessitava una victòria d’aquesta tipus: amb autoritat, sabent patir en els moments difícils i, sobretot, amb molt d’ofici.

“Ofici” va ser una de les paraules més utilitzades durant el partit per l’entrenador José Ángel Valero, que va fer una aposta arriscada amb una alineació que va presentar diverses novetats. A causa de les baixes per sanció i altres decisions tècniques, homes com Héctor, Dani Sánchez, Albert Marcos, Bader i Kutxo van recuperar la titularitat després de molts partits sense tenir participació. Una altra de les novetats més destacades va ser la presència d’Hèctor Cuenca en el centre de la defensa.

Les pilotades llargues, el joc directe i les continues alternances en la possessió de la pilota van manar al llarg del partit i van provocar que no hi hagués un dominador clar del joc. La primera gran ocasió va ser per Bader, qui va enviar la pilota fregant el pal en un xut des de la frontal de l’àrea. Poc després, el Lloret va aconseguir avançar-se en el marcador per mitjà del propi Bader. Va ser en una acció clara de penal. El jove lloretenc no va dubtar des dels onze metres i va fer pujar el momentani 0-1. El Cerdanyola va buscar l’empat aprofitant les jugades a pilota aturada però els defensors lloretencs es van mostrar molt segurs, de la mateixa manera que el porter Héctor. Passada la mitja hora de joc, però, un contraatac local va acabar amb una centrada des de la banda dreta que Edu Fité, en el segon pal, va acabar rematant al fons de la porteria de manera inapel·lable. Però el Lloret no va anar a Cerdanyola ni a perdre ni a empatar. La convicció de que es podia vèncer era clara i, abans del descans, els de Valero van aconseguir el que acabaria sent el definitiu 1-2. L’autor del gol va ser Kutxo en una acció curiosa, en la qual l’astúcia dels jugadors lloretencs van deixar en evidència als defensors rivals. Bader va servir un córner de manera ràpida quan el porter Coca es trobava fora de la porteria. Kutxo, de cap, i a porteria pràcticament buida, va poder celebrar el seu primer gol de la temporada. A la segona meitat va ser el Lloret qui va comptar amb les millors ocasions, amb dues faltes directes de Pecci i Cuenca, tot i que el Cerdanyola va poder empatar en un penal provocat per unes mans d’Edu Poderoso. Fernández va ser l’autor del llançament però Héctor Massanet va estar encertat i va mantenir amb vida al conjunt lloretenc. Els locals van buscar l’empat a la desesperada, però el Lloret es va saber defensar i mantenir el resultat amb molt d’ofici.


Amb aquesta victòria, el Lloret puja a la dotzena posició, amb 19 punts. La propera jornada es jugarà l’últim partit de la primera volta. Serà davant el CD Masnou, dissabte vinent, a partir de les 16.00h, des del Camp Municipal d’Esports de Lloret de Mar.

Cerdanyola FC: Coca, Guarch, Ahufinger, Infante, Serrano (Gómez, 74’), López, Fernández, De Melo (Martínez, 78), Mellado, Montilla (Romero, 54’) i Edu Fité

CF Lloret: Héctor; Jordi Valls (Riky, 88’), Poderoso, Cuenca, Dani Sánchez; Ángel, Ivi, Albert Marcos (Sergi, 76’), Bader (Batllosera, 65’); Kutxo (Pecci, 59’) i Nuha (Dani Cuerva, 72’)

Gols: 0-1 Bader (p.) (10’), 1-1 Edu Fité (31’) i 1-2 Kutxo (44’)

Àrbitre: Pinel Fernández. T.G.: als locals Serrano, López i Ahufinger, i als visitants Cuenca, Bader, Ivi, Jordi Valls i Poderoso.

Incidències: Jornada 16 de la Primera Catalana. Camp Municipal La Bòbila (Cerdanyola del Vallès).


(Imatges del partit: Diana Martínez)