diumenge, 24 de febrer del 2013

CF LLORET 2 - 1 AD GUÍXOLS

Per respirar


Victòria balsàmica del CF Lloret davant l’AD Guíxols (2-1) en el derbi gironí de la Primera Catalana, corresponent a la jornada 21. Riky va obrir el marcador pels locals a la primera meitat (31’) però Oriol Vila va empatar de manera momentània (58’). En els darrers minuts (87’), Ivi, des del punt de penal, va donar els tres punts al Lloret.

Per fer bo el punt aconseguit a Ripollet, en la passada jornada, el Lloret no podia deixar escapar els tres punts davant el Guíxols i així va ser. Els homes de José Ángel Valero tenen l’objectiu de no perdre més punts del Camp Municipal d’Esports de Lloret de Mar, un fet que està marcant molt la temporada actual. En el derbi, davant el conjunt de Ramón Monràs, l’equip va comptar amb ofici per treure el partit endavant, en una tarda freda i plena de polèmica. Però, finalment, i en els darrers instants, per mitjà d’un penal transformat per Ivi, el Lloret va obtenir un triomf d’aquells que fan que un jugador i una afició miri la situació d’una manera més positiva. Són quatre punts dels sis últims, un fet que provoca que els lloretencs abandonin els llocs de descens directe, tot i que aquesta part baixa de la Primera Catalana seguirà, una setmana més, amb una igualtat extrema. Si tot continua d’aquesta manera, se’ns presenta un final de lliga no apte per a cardíacs.

Pocs canvis en l’onze titular que va presentar el tècnic José Ángel Valero. Marc Ribas, en el centre del camp, i Nuha, a la davantera, van ser les úniques novetats, en detriment de Dani Cuerva i Kutxo, que van participar a la segona meitat. Gianni, a la porteria, va repetir com a titular.

Els primers quinze minuts del partit van tenir com a protagonista les accions a pilota aturada del Guíxols. Els visitants, per mitjà de faltes diagonals i serveis de cantonada van aconseguir crear perill a l’àrea lloretenca. Però a mesura que van anar passant els minuts, el Lloret es va fer amb el domini de la pilota i va gaudir de bones oportunitats de gol. La millor, abans del gol, va ser un mà a mà de Nuha amb el porter Castilla que, amb l’ajuda dels seus defensors, va guanyar la partida. Passada la mitja hora de joc, els locals es van avançar per mitjà de Riky. El jugador del Lloret va aprofitar un error del porter visitant en el refús d’una pilota per fer el primer gol de la tarda. Les sensacions eren bones i amb l’1-0 momentani es va arribar al descans. A la represa, el Guíxols va sortir amb més convenciment i va fer l’empat en una falta directa d’Oriol Vila. El seu llançament va superar la barrera i va batre Gianni, que poc va poder fer per evitar-ho. Amb l’empat, moltes imprecisions per part dels dos conjunts, segurament a causa de la por que hi havia en deixar escapar els punts. En el minut 83, va entrar el lloretenc Kutxo al terreny de joc i, dos minuts més tard, es va produir una acció que marcaria el desenllaç del partit. Un xoc amb el porter rival va deixar estabornit el davanter del Lloret, que va haver de ser traslladat en ambulància a l’Hospital Comarcal de La Selva. El joc va estar aturat durant quinze minuts, en espera de l’arribada dels serveis d’emergència que, com és habitual, es van fer esperar. L’àrbitre, Rubio Ponsatí, va decidir continuar el partit en el minut en què es va produir el xoc, afegint vuit minuts de descompte. Una vegada reprès el joc, va arribar una jugada per la polèmica i que va decidir el partit. Una falta dins l’àrea del Guíxols va ser castigada amb un penal a favor del Lloret. Ivi va ser l’autor del llançament i no va perdonar, ajustant la pilota al pal dret de la porteria de Castilla. En els darrers minuts, els de Sant Feliu van buscar l’empat a la desesperada però els selvatans no es van deixar sorprendre i van sumar tres punts molt importants en la seva lluita per la permanència.


El Lloret, amb aquesta victòria, puja fins a la tretzena posició, amb 24 punts. La propera jornada, complicat desplaçament pels homes de José Ángel Valero al camp del CF Mollet. El partit es jugarà diumenge vinent, a partir de les 12 del migdia.

CF Lloret: Gianni; Sergi, Marc Soler, Poderoso, Àlex Bertran; Ángel, Cuenca (Xavi, 70’), Marc Ribas (Jordi Valls, 80’); Ivi, Riky (Kutxo, 83’ (Dani Cuerva, 85’)) i Nuha

AD Guíxols: Castilla, Pérez, Pedregosa, Tena, Garrido (Sillah, 88’), Vila, Gómez, Martínez, Ros (Mora, 90’), Trigo (Sala, 63’) i Menéndez

Gols: 1-0 Riky (31’), 1-1 Vila (58’) i 2-1 Ivi (p.) (87’)

Àrbitre: Rubio Ponsatí. T.G.: als locals Ángel, Cuenca, Ivi, Jordi Valls i l’entrenador José Ángel Valero, i als visitants Pérez, Martínez i Mora. T.V.: expulsat, per doble groga, Poderoso del Lloret (75’) i, per vermella directa, l’entrenador del Guíxols, Ramón Monràs (90’) i el jugador Mora (90’).

Incidències: Jornada 21 de la Primera Catalana. Camp Municipal d’Esports (Lloret de Mar). L’encontre va estar aturat durant 15 minuts en espera de l’ambulància que va traslladar el lloretenc Kutxo a l’hospital. El Delegat Territorial, Jordi Bonet, va presenciar l’encontre.


(Imatges del partit: Diana Martínez)