dilluns, 4 d’abril del 2011

CF AMER 1 - 2 CF LLORET

A Primera Catalana... Oh yes!

El Lloret aconsegueix l’ascens matemàtic a la Primera Catalana. Els homes d’Edu Urdiales van vèncer per 1-2 al camp de l’Amer, mentre que el Ripoll va caure per 0-3 a Caldes de Malavella, en la jornada 26 de la Primera Regional. Els gols del partit van ser obra de Dani Pecci i Marc Ribas.

Ara sí. Ja està tot fet. El Lloret agafa el relleu del Figueres i es proclama campió de lliga de la Primera Regional amb un total de 76 punts i quan encara queden 7 jornades per disputar-se. Això és així per l’avantatge amb el Ripoll de 22 punts quan només s’han de jugar 21. Diumenge, al Camp Municipal d’Amer, es va culminar el nou projecte esportiu i es va assolir l’objectiu de l’ascens. És el retorn a la Primera Catalana, una categoria molt més acord amb un equip com el Lloret, que no pas la Primera Regional o la Regional Preferent en les quals havia militat en els darrers anys. Pocs s’esperaven una punxada del Ripoll davant d’un Caldes afectat per les baixes. La majoria pensava que l’ascens s’aconseguiria en la propera jornada davant el Sant Hilari. A més, el partit davant l’Amer es donava per fer que no seria gens fàcil i així va ser. Un encontre molt dur, molt igualat i en que el Lloret va patir en diversos moments. Tot i així, amb la noticia de la derrota del Ripoll i amb el xiulet final de l’àrbitre Espinosa Díaz, es va donar pas a la bogeria, l’alegria, la felicitat i la festa, moguda per uns jugadors que han fet realitat un somni: pujar de categoria amb l’equip del seu poble, el CF Lloret.

L’equip arribava a la cita amb diverses baixes per lesió, les de Cristian Cuerva, Chema Aguilera, Manel Pujadas i Alberto Robledo; aquests dos últims van ser convocats. I com no podia ser d’una altra manera, el dia de l’ascens, canvis en l’alineació. Van tornar Jordi Valls, Sergi i Riky, que en la jornada anterior davant el Tossa estaven sancionats.

Gol de Dani Pecci. Això és el primer que es va poder veure del partit. Als vuit segons de joc, una centrada a l’àrea local, la va rematar de cap el pitxitxi de l’equip, Dani Pecci, per posar el primer gol de la tarda en el marcador i el setzè del seu compte particular. Les coses es posaven molt de cara pels lloretencs que van continuar buscant amb perill la porta del porter rival Gurt. L’Amer, per la seva part, també va disposar de les seves ocasions, la més clara va arribar en un mà a mà del davanter Pau amb Jaume Prado que l’atacant va enviar fora. A la represa, els lloretencs van sortir amb una bona mentalitat i conscients del què estava passant al camp del Ripoll (derrota momentània de 0-2). Abans del primer quart d’hora, Marc Ribas va fer el segon gol, en una jugada de rebuig dins l’àrea en què la pilota va entrar amb certa fortuna. Semblava que el partit quedava sentenciat, però l’Amer no es va rendir i, amb perillosos contraatacs va posar en problemes la defensa lloretenca. En una d’aquestes accions, Joan van aconseguir superar Jaume Prado i va retallar distàncies en el marcador. A partir d’aquí, moltes alternatives, però les millors ocasions sempre van ser pel Lloret com, per exemple, en un bon llançament de falta de Luis García que el porter rival va rebutjar amb solvència. El col·legiat, que va expulsar Gabri pels locals (78’) i Pecci pels visitants (84’), va decretar el final de l’encontre i van començar les celebracions.

Són tres punts que fan que el Lloret sigui el nou campió de la Primera Regional a falta de 7 jornades. El proper partit pels homes d’Edu Urdiales es jugarà a casa davant el CE Sant Hilari. Serà dissabte vinent, a partir de les 4 de la tarda, des del Camp d’El Molí, on l’equip celebrarà l’ascens davant l’afició.

CF Amer: Gurt, Gabri, Bosch (Pol), Pitu, Quim, Pedro, Balla, Albert, Parra, Delgado (Joan) i Pau (Aleix)

CF Lloret: Prado; Jordi Valls, Sergi, Marc Soler, Àlex Betran; Chaves, Cuenca (Àngel), Riky, Ribas (Luís García), Dani Cuerva (Marcos); i Pecci

Gols: 0-1 Pecci (1’), 0-2 Ribas (57’) i 1-2 Joan (68’)

Àrbitre: Espinosa Díaz. T.G.: al local Balla i al visitant Prado. T.V.: per doble amonestació al local Gabri (78’) i al visitant Pecci (84’)

Incidències: Jornada 26 de la Primera Regional. Camp Municipal (Amer).

La jornada 26 de la Primera Regional:

Amer 1 – 2 Lloret

Ripoll 0 – 3 Caldes

Bosc de Tosca 2 – 1 L’Escala

Abadessenc 2 – 3 Bisbalenc

Quart 2 – 2 La Jonquera

Vilamalla 0 – 0 Tordera

Tossa 1 – 4 Camprodon

Sant Hilari 1 – 5 Bescanó

Besalú 0 – 0 Sant Gregori

La classificació:

1- Lloret (76 punts)

2- Ripoll (52)

3- Camprodon (48)

4- L’Escala (43)

...

12- Vilamalla (32)

13- Amer (30 punts) *primer en baixar

14- Quart (29)

15- La Jonquera (28)

16- Sant Gregori (27)

17- Sant Hilari (27)

18- Tossa (23)

La propera jornada:

Lloret – Sant Hilari (dissabte, a les 16:00h)

Bescanó – Caldes

Camprodon – Amer

Tordera – Tossa

L’Escala – Vilamalla

Bisbalenc – Bosc de Tosca

Sant Gregori – Abadessenc

La Jonquera – Besalú

Quart – Ripoll


(Fotos: Marc Bertran)