diumenge, 30 d’octubre del 2011

CF LLORET 0 - 1 CF JÚNIOR

Show arbitral en un dia gris

Derrota per la mínima (0-1) del CF Lloret a casa davant el CF Júnior, en el partit corresponent a la jornada 8 de la Primera Catalana. Un gol en l’últim minut de la primera meitat, obra del visitant Jordi Argemí, va decidir el signe de l’encontre.

Quan et trobes en una dinàmica negativa tot és més complicat i qualsevol equip, per molt mala situació que visqui a efectes de classificació, et pot treure els colors. Però si a això li sumes un àrbitre que en el descans, després de rebre infinites protestes de jugadors i aficionats locals, et diu: “estoy en mi salsa”, les dificultats es multipliquen a marxes forçades. El Lloret no va jugar bé, però no hem de deixar de banda la nefasta actuació de l’àrbitre Otal González, que va fer perdre els papers a l’equip lloretenc. Van ser un total de 15 targetes les que Otal González va mostrar (entre grogues i vermelles) i només una d’elles va ser pel Júnior, la resta van anar cap al bàndol local. A més, l’actitud mostrada pel col·legiat no va ser l’adient i en partits com aquests la Federació Catalana deixa ben clar on està el nivell de qualitat del futbol català: pel terra. Però tornant al joc del Lloret, aquest no va ser bo, ni molt menys. L’equip, una setmana més, no va aconseguir desplegar el bon joc que la temporada passada li va donar l’ascens i, tot i voler jugar la pilota pel terra, els contraris no van deixar massa opcions.

Per aquest partit, Edu Urdiales no va poder comptar amb el capità, Manel Pujadas, que va complir un partit de sanció per la targeta vermella a Montcada. El tècnic lloretenc només va introduir un canvi en l’alineació respecte l’onze titular de la passada jornada. Marc Soler va ser la novetat en el centre de la defensa, juntament amb Sergi.

El Lloret va començar amb ganes i amb un bon ritme de joc, amb un Jona mostrant molt de perill per banda esquerra, i un Dani Cuerva molt lluitador en la zona atacant. En el minut 11 va arribar la primera jugada polèmica del partit, en un gol anul·lat al Lloret, obra de Marc Ribas, en una rematada de cap. Pocs van poder comprendre per què Otal González va anul·lar el gol lloretenc. La resposta del Júnior va ser contundent. En la seva primera arribada l’àrea, Pol Barceló va estavellar la pilota al travesser de la porteria de Jaume Prado. El joc no era massa fluid i les continues aturades del joc per part de l’àrbitre del partit van impedir veure accions continuades. La millor ocasió pel Lloret la va tenir Dani Cuerva, en una bona centrada de Jona, però la seva rematada no va trobar porteria. Just abans del descans, en el minut 44, en la segona arribada del Júnior a l’àrea del Lloret, els visitants es van avançar en el marcador. Jordi Argemí va enviar al fons de la xarxa una centrada des de la banda esquerra, després d’una sèrie de mal rebutjos de la defensa lloretenca. A la represa, poques ocasiones i poc joc. El Lloret va ser el dominador de la pilota però les oportunitats de gol van ser escasses i tot es va traduir en pilotes penjades a l’àrea i jugades per banda que no van trobar rematador. En els últims 10 minuts, Otal González va acabar el seu recital amb 3 expulsions. Àngel Vadillo, per doble amonestació, i Dani Pecci i Kuku per vermella directa. El partit va finalitzar i entre les protestes de l’equip lloretenc, l’àrbitre va decidir que encara hi hauria una expulsió més, la del segon entrenador, Pere González.

Amb aquesta derrota, el Lloret es manté a la quinzena posició amb només 5 punts. La propera jornada, un altre partit a casa. Arriba un nou derbi gironí. Els homes d’Edu Urdiales s’enfrontaran a l’AD Guíxols. Serà dissabte vinent, a partir de les 4 de la tarda, des del Camp Municipal d’Esports de Lloret de Mar.

CF Lloret: Prado; Jordi Valls, Marc Soler, Sergi, Àlex Bertran (Cristian, 62’); Àngel, Cuenca (Batllosera, 76’), Ivi; Dani Cuerva (Kuku, 54’), Ribas (Bader, 49’) i Jona (Pecci, 76’)

CF Júnior: Ortega, Solivelles, Sors (Botella, 94’), Argemí, Vega, Barceló (Ndiaye, 78’), Román, Rodríguez (Fernández, 88’), Espada (Pradell, 67’), Aguilar (Sbertoli, 92’) i Mallol

Gol: 0-1 Argemí (44’)

Àrbitre: Otal González. T.G.: als locals Ribas, Cuenca, Marc Soler, Ivi, Prado, Àlex Bertran, Sergi, Cristian i Jordi Valls, i al visitant Aguilar. T.V.: expulsat, per doble amonestació, el jugador del Lloret, Àngel Vadillo (82’), i per vermella directa els també jugadors locals Pecci (85’) i Kuku (89’). El segon entrenador del Lloret, Pere González, va ser expulsat un cop finalitzat l’encontre.

Incidències: Jornada 8 de la Primera Catalana. Camp Municipal d’Esports (Lloret de Mar).

(Fotos: Diana Martínez)