dilluns, 8 d’abril del 2013

POLÈMIQUES

Primeres declaracions sobre la impugnació de l’UE Avià


Jaume Prado:
“Els tres punts s’han de quedar aquí, sí o sí”

L’aturada per Setmana Santa va comptar amb una notícia sorprenent. L’Avià, que va caure davant el Lloret per 2-1, en l’anterior jornada, va decidir impugnar el partit per alineació indeguda dels selvatans. En concret, va denunciar que Dani Pecci no podia ser alineat per trobar-se, la seva llicència federativa, en estat de baixa mèdica. Es tracta d’una nova normativa, que va entrar en vigor durant el mes d’octubre del 2012 i que no va ser notificada als clubs de manera oficial. El Lloret ha estat el primer equip de la Primera Catalana en patir les conseqüències d’aquesta regla.

Just el dia després de rebre la notificació de la impugnació, el CF Lloret va enviar un recurs amb documents adjunts per frenar aquesta denúncia. La Federació encara no s’ha pronunciat. Una setmana després, s’han fet les primeres declaracions al respecte. Ha parlat el secretari tècnic, Jaume Prado. El que va ser porter i capità del club durant la temporada passada assegura que “és una impugnació que crearà un precedent, perquè cada setmana poden haver una vintena d’impugnacions, fins i tot en futbol base. L’Avià ho pot fer perquè està a les normes però no té sentit. Si el Lloret vol jugar amb un jugador que tingui una cama trencada l’únic perjudicat serà el propi Lloret. Una cosa diferent seria si el jugador estigués sancionat o haguès comès una infracció”.   

En relació al recurs presentat, Prado explica que “hem deixat clar que Dani Pecci estava en plenes condicions per poder jugar, després d’un mes de tractament. Hem demostrat que ell va fer les deu sessions de rehabilitació que li va manar el metge” i afegeix que “el jugador, en tot moment, ha fet el què se li ha requerit des dels serveis mèdics i així ho hem fet constar, presentant tots els informes. Ara, estem a l’expectativa i esperant la sentencia. És una nova normativa i no sabem cap a on es decantarà la Federació”. Jaume Prado, que es mostra “optimista” amb el recurs, diu que “aquests tres punts el Lloret els va guanyar al camp i s’han de quedar aquí, sí o sí. Tinc claríssim que arribarem fins on faci falta”. El secretari tècnic veu “malament” impugnar per fets com aquest i alerta que “si la impugnació tira endavant, ja veurem què passa cada setmana. A partir d’ara, cada jornada haurem de controlar els equips rivals per si hi ha algun jugador en baixa mèdica”.

El CF Lloret viu una temporada amb molts entrebancs. Aquest ha estat l’últim pal a les rodes. En aquest sentit, Prado espera que “no afecti anímicament a l’equip, tot i que és un pal. Quan va arribar la impugnació em feia creus. Només ens pot passar això a nosaltres i aquest any”.

Des de l’entitat, seguirem atents a la resolució dels òrgans competents de la Federació Catalana de Futbol, esperant que el Lloret pugui mantenir els punts que va saber guanyar sobre la gespa davant l’Avià.

Enllaç de l’entrevista amb les declaracions de Jaume Prado: