dijous, 30 de maig del 2013

LA PRÈVIA: CD MASNOU - CF LLORET

El punt i final


Diumenge, a les 12.00h, el CF Lloret jugarà l’últim partit de la temporada. Ho farà al camp del CD Masnou, que s’està jugant entrar a la segona plaça, que dóna accés a jugar la promoció d’ascens a la Tercera Divisió. Els homes de José Ángel Valero es trobaran amb un ambient de tensió, per les urgències del rival, però on podran jugar amb la tranquil·litat de tenir els deures fets. La passada jornada, malgrat la derrota davant el Cerdanyola, la victòria de l’Avià davant el Granollers va beneficiar el Lloret, que va assolir la permanència matemàtica. Arriba l’última jornada d’aquesta emocionant Primera Catalana, que comptarà amb horari unificat per a tots els partits.  

El partit en xifres

Que aquesta Primera Catalana ha estat molt igualada no és un secret que descobrirem a aquestes alçades de la pel·lícula. Una prova que ho fa evident és que abans de jugar-se l’últim partit de lliga només són 10 punts els què separen a un dels equips que és candidat a la promoció d’ascens, el Masnou, amb un equip que va certificar la permanència la passada jornada, el Lloret. Els masnovins són tercers, amb 53 punts, i venen de perdre a La Jonquera per un marcador de 3-1. Els lloretencs, per la seva part, ocupen la dotzena plaça, amb 43 punts i també venen de perdre, per 1-4 davant el Cerdanyola. En l’enfrontament de la primera volta, el conjunt rival va superar el Lloret per un marcador d’1-3.

El Lloret sortirà a guanyar

Amb la permanència a la butxaca, és molt habitual que hi aparegui la relaxació en les últimes jornades de lliga. No serà el cas. Tot i no jugar-se res, la intenció dels homes de José Ángel Valero és la de sumar els tres punts per finalitzar la temporada en un lloc més elevat de la classificació i no adulterar la competició. Sí que té molt en joc el Masnou, que no depèn d’ell mateix per aconseguir la promoció d’ascens, i és que necessita guanyar o empatar i esperar al què faci La Jonquera al camp del Farners. A La Jonquera li val fer el mateix que el Masnou per assolir aquesta preuada segona posició, i és que el golaverage és favorable als gironins. Tots dos sumen 53 punts. A l’expectativa hi haurà l’Horta, que és quart amb 52 punts i que es podria veure beneficiat si guanya a casa davant el Mollet i el Masnou i La Jonquera no sumen els tres punts.

Marc Soler: “Intentarem guanyar com hem fet cada setmana”

El capità del Lloret, Marc Soler, assegura que aniran a Masnou “a fer el nostre partit, intentarem guanyar com hem fet cada setmana, amb la tranquil·litat que si perds el resultat ja no importa”. El central lloretenc creu que es trobaran amb un ambient difícil, a causa de la situació del Masnou. Sobre el fet d’haver assolit la permanència la setmana passada i no haver-se de jugar res en l’última jornada, Soler reconeix que “ho havíem parlat fa unes setmanes, anar al camp del Masnou a treure alguna cosa seria molt complicat, perquè ells s’estan jugant la promoció d’ascens”.

L’àrbitre: Barón Ajenjo

Un àrbitre de Granollers ha estat el designat per impartir justícia en l’enfrontament entre el Masnou i el Lloret. Es tracta de David Barón Ajenjo. L’últim precedent d’aquest col·legiat amb el conjunt lloretenc el trobem en la primera volta del present campionat, en el partit jugat a casa davant La Jonquera, on els homes de Valero van empatar (1-1). Els àrbitres assistents seran Miguel Enríquez Expósito (Sabadell) i Bilal Kahouach (Granollers).