dimarts, 22 de desembre del 2009

LES REACCIONS DE... LLUÍS PONSDOMÈNECH I ÀLEX BERTRAN

“No es pot tirar la tovallola fins el final”


El CF Lloret marxa a les vacances de Nadal amb un bon regust de boca després de la victòria (2-1) a casa davant el CF Ripoll. Va ser un partit que es va decidir en el temps afegit, quan Edu Urdiales va marcar des del punt de penal. El tècnic, Lluís Ponsdomènech, reconeix que “vam patir fins a última hora però ja està bé guanyar un partit així. Hem de valorar la victòria perquè a nivell de classificació era fonamental. Això ens serveix per saber que no es pot tirar la tovallola fins el final. En aquest sentit estic molt content però en altres no tant”.


Tot i la victòria, l’equip no va fer un bon joc durant el segon temps, on es va veure una baixada d’intensitat força notable. Ponsdomènech diu que “és complicat explicar aquest fet. Des de la banqueta i el vestuari intentem que la intensitat no baixi en cap moment i, a més, tenim l’experiència d’altres partits. Però una de les raons és que també juguem contra un adversari que està perdent i que sap que tirar-se enrere no li servirà de res”. D’altra banda, assegura que “aquest no és el camí ni molt menys, el camí és marcar el primer gol i després el segon i el tercer. I si algun dia, a última hora, hem de posar a onze jugadors sota la porteria ho farem, però mai al principi de la segona meitat”.


Una de les novetats en l’alineació va ser la presència del jugador del Juvenil “A” Sebas, que va jugar en atac per la banda dreta. L’entrenador de l’equip es mostra “satisfet” amb l’actuació del jove futbolista i explica que “és un noi molt creatiu que sempre et pot generar alguna ocasió de perill. Amb la baixa de Riky per sanció necessitàvem reforçar aquesta posició. A més, un dels objectius del club és fer pujar la gent jove de la casa i en Sebas és un clar exemple”.


Després de les vacances espera un dur rival, l’Escala, que després d’un mal inici ara sembla trobar-se en una ratxa de resultats positius. Sobre l’Escala, Ponsdomènech comenta que “van començar molt malament, amb problemes amb l’entrenador i ara han fitxat jugadors. Ara estan en ratxa. El futbol té aquestes dinàmiques i l’Escala està pletòric. Ens ve bé que juguem després de vacances”.


Sobre aquestes vacances, Lluís Ponsdomènech explica que s’han de destinar “a preparar-se i a descansar, perquè el descans també forma part de l’entrenament. Esperem que en el 2010 arribin les victòries fora de casa, perquè és l’assignatura pendent”.



“Es tracta d’arribar a l’últim mes i mig amb opcions”


Un dels jugadors amb els que no ha pogut comptar Lluís Ponsdomènech en aquest primer tram de la temporada ha estat Àlex Bertran, que ja s’ha recuperat de la seva operació al menisc. El jugador assegura que es troba “a punt” per jugar i reconeix que davant el Ripoll “m’hagués agradat gaudir d’algun minut però entenc la meva situació. Em toca ser pacient i treballar en el Nadal per tornar, perquè tinc unes ganes tremendes”.


Respecte l’encontre de diumenge, Àlex Bertran explica que “a la primera part vam estar bastant bé però a la segona no. Vam afluixar i vam tenir moments tontos, tot i que al final ens vam endur el partit i això és el que importa”. Afegeix que “d’haver empatat ens hauríem anat a les vacances en una situació fotuda, però guanyant i de penal ens dóna moltes ales”.


Com hem dit, el Lloret jugarà la propera jornada al camp del FC l’Escala. De moment, l’equip encara no ha aconseguit cap victòria lluny de Lloret. El jugador lloretenc explica que “fora de casa hem tingut opcions de guanyar a Bescanó, a La Bisbal... són tants i tants els punts que s’han escapat que si volem optar a les primeres posicions hem de començar a guanyar fora, perquè no n’hi ha prou amb guanyar els partit de casa. Jo crec que estem en línia ascendent, les victòries arribaran i anirem escalant posicions”.


Una jornada més, els resultats mostren la igualtat que existeix en aquesta Primera Regional. El Lloret, tot i el mal inici de temporada, es troba a vuit punts del segon classificat (UE Camprodon). Sobre aquest fet, Bertran diu que “nosaltres ens troben allà darrera com qui no vol la cosa, però aquí es tracta d’arribar a l’últim mes i mig amb opcions i ho estem fent bé. Ja ens coneixem tots bastant i això només pot anar de menys a més. Tard o d’hora estarem molt a prop del Figueres. Ho vaig dir a principi de temporada, segur que estarem allà a dalt, entre els quatre primers, i la clau és que en les últimes cinc jornades puguem optar al primer o al segon lloc”.