dijous, 21 de febrer del 2013

LA PRÈVIA: CF LLORET - AD GUÍXOLS

Molt més que tres punts


El CF Lloret jugarà dissabte un nou derbi gironí de la Primera Catalana. Serà a partir de les 16.00h davant l’AD Guíxols. Es tracta d’un partit que pot marcar i molt el que passi en les properes jornades. Sumar tres punts seria un fort cop de moral pels lloretencs, que farien bo l’empat aconseguit a Ripollet, diumenge passat. Però una derrota encara faria més petit el marge d’error de cara a assolir la permanència. I és que les coses estan molt igualades, sí, però els selvatans ja no poden deixar escapar més punts a casa. Es tracta d’un luxe que es pot arribar a pagar molt car.

El derbi en xifres

El resultat de la primera volta va ser de 0-3 favorable als homes de José Ángel Valero, però les coses han canviat molt des de llavors i, tot i la curta distància de punts a què es troben els dos conjunts, el Guíxols és ara qui es situa per davant del Lloret. Malgrat aquesta dada, hi ha una altra que iguala les forces de manera estadística: tots dos han sumat 5 punts dels 15 darrers que s’han jugat. Els de Valero arriben a la cita com a penúltims classificats, amb 21 punts, després d’empatar (1-1) al camp del cuer, el Ripollet. Els de Ramón Monràs visitaran Lloret de Mar com a novens, amb 26 punts, i amb molta moral després d’haver guanyat La Jonquera per 3-1. En l'enfrontament de la temporada anterior, victòria lloretenca per 4-1, gràcies als gols de Bader, Manel Pujadas, Riky i Àlex Bertran. 

Gianni o Héctor: incògnita a la porteria

Una de les posicions que més interès ha causat al llarg de la temporada és la de la porteria. Amb dos grans porters com Gianni Cassaro i Héctor Massanet, el cert és que cap dels dos ha aconseguit afiançar-se d’una manera definitiva. Si bé és cert que Gianni ha jugat més partits (14) que Héctor (6), el fet és que ha estat Héctor qui ha defensat la porteria des de l’inici d’aquest 2013. La passada jornada, però, Valero va optar per retornar la titularitat a Gianni. Veurem qui ocuparà la porteria dissabte davant el Guíxols.

Recuperant sancionats i lesionats

Una de les bones noticies pel Lloret és que recuperarà fins a un total de cinc homes que estaran disponibles. Marc Ribas, recuperat de la seva lesió, i Jordi Valls, Àlex Lobo, Bader El Alami i Nuha Marong, que van complir la passada jornada els seus partits de sanció, estaran a diposició del tècnic per entrar a la convocatòria. Només Dani Pecci, que continua lesionat, és la baixa assegurada pel derbi.  

Marc Soler: “El Guíxols ha incorporat jugadors importants”

El capità de l’equip, Marc Soler, assegura que el partit d’anada va ser “un dels millors que hem fet aquesta temporada”. Tot i així, adverteix que “serà un partit dur i complicat perquè ells han canviat molt”, i explica que “el Guíxols ha incorporat jugadors importants, a més ja fa temps que treballen amb en Ramón Monràs, que ens ve a veure casi sempre a casa”.

L’àrbitre: Rubio Ponsatí

Per aquest derbi, el Comitè Tècnic d’Àrbitres ha designat Xavier Rubio Ponsatí (Comitè de Figueres). L'últim precedent de Rubio Ponsatí dirigint el conjunt lloretenc ens porta fins a la temporada 2007/2008, quan el Lloret de Fede Domínguez va empatar (1-1) al camp de l'UE Llagostera, a la Preferent Territorial. Estarà acompanyat per dos àrbitres també de la província de Girona. El primer assistent serà Rafael Zarco Murillo (Comitè de Girona), mentre que l’altre linier serà Sergi Font Portell (Comitè de Figueres).