diumenge, 10 de març del 2013

CF LLORET 1 - 0 FC SANT CUGAT

Ordre i convicció

Victòria per la mínima del CF Lloret davant el FC Sant Cugat, en el partit avançat a dissabte de la jornada 23 de la Primera Catalana. Marc Ribas, des del punt de penal (30’), va fer l’únic gol del partit que va servir per donar tres punts d’or als homes de José Ángel Valero.

La situació comença a veure’s d’una manera molt diferent a la de fa quatre setmanes, després de la derrota per 2-0 a Santa Coloma de Farners. L’equip ha reviscolat i ha foragitat d’una vegada per totes les males sensacions i el nerviosisme instaurat, uns condicionants que han marcat molt als jugadors del Lloret durant la present temporada. Dissabte, davant el Sant Cugat, l’equip va tornar a donar mostres dels clars símptomes de millora que s’han esdevingut en els darrers partits. Ordre i convicció van ser les claus per sumar tres punts molt importants de cara a agafar aire respecte la zona de descens directe. José Ángel Valero va comprovar com els seus jugadors van fer un dels millors partits de la temporada en aspectes tàctics. A més, i com afegit, una alta ambició per buscar la porteria rival i un “saber patir” en els moments més tensos i complicats del duel.

Va ser un onze titular molt semblant al del partit a Mollet del Vallès. De fet, només hi va haver un canvi, i és que José Ángel Valero va retornar la titularitat a Edu Poderoso, després del seu partit de sanció. En aquesta ocasió, qui es va caure de l’equip inicial va ser Bader. Sergi va repetir en el lateral dretà, amb Jordi Valls per davant com a extrem, Ángel va tornar al pivot i Marc Ribas va repetir com a davanter centre.

Tot i que el partit va començar amb un bon tracte de la pilota per part del Lloret la primera gran ocasió no es va fer esperar i va arribar del bàndol visitant. Djailson va desaprofitar una passada de la mort i va enviar la pilota al pal dret de la porteria d’un batut Gianni que, després, en el segon intent dels atacants, va refusar la pilota amb encert (12'). A la mitja hora de joc, una falta sobre Marc Ribas dins l’àrea del Sant Cugat va ser castigada amb penal. El propi Ribas, com sempre, infal·lible des dels onze metres, va fer pujar al marcador el que seria el definitiu 1-0 i el seu sisè gol en el present campionat de lliga. Minuts més tard, els vallesans van tornar a enviar una pilota al pal i, de nou, ho van fer per mitjà del davanter Djailson, que no va tenir el seu dia de cara a porta. Després d’aquest nou ensurt, i en l’últim minut de la primera part, els locals van poder ampliar l’avantatge amb un xut d’Ángel Vadillo, des de la frontal, que va obligar al porter Arriola a fer una gran intervenció. En el segon temps, el domini va ser del Sant Cugat, tot i que Gianni no va patir en excés i això va ser gràcies al bon ordre tàctic i defensiu dels homes de José Ángel Valero, que no van donar cap tipus de facilitat i que, a més, van crear perill amb sortides al contraatac. La jugada que va marcar el desenllaç del partit va arribar en el minut 92, tota una acció per la polèmica. El Sant Cugat va rematar al fons de la porteria lloretenca una falta diagonal però el linier va aixecar la banderola per assenyalar fora de joc i anul·lar el gol. Amb l’alegria local i el disgust visitant va finalitzar el partit.

És un triomf que deixa l’equip lloretenc situat a l’onzè lloc, amb 28 punts. La propera jornada, el Lloret es desplaçarà al camp de la Gramenet “B”. Serà diumenge vinent, a partir de les 11.45h.

CF Lloret: Gianni; Sergi, Marc Soler, Poderoso, Àlex Bertran; Ángel, Cuenca, Riky (Dani Rivas, 81’); Jordi Valls (Lobo, 88’), Ivi (Xavi, 88’) i Marc Ribas (Nuha, 67’)

FC Sant Cugat: Arriola, Rius (Raventós, 80’), Martín, Serrat, Egaña, Pou (Abdellah, 65’), Fernández (Marroco, 80’), Sánchez (Bonamich, 46’), Djailson, Burgos i Pérez (Corbi, 65’)

Gol: 1-0 Marc Ribas (p.) (30’)

Àrbitre: De San Nicolás García. T.G.: als locals Marc Ribas, Poderoso, Àlex Bertran i Cuenca, i als visitants Egaña i Abdellah.

Incidències: Jornada 23 de la Primera Catalana. Camp Municipal d’Esports (Lloret de Mar).

(Imatges del partit: Diana Martínez)