dijous, 18 d’abril del 2013

LA PRÈVIA: CF PERALADA - CF LLORET


El derbi de la igualtat


Diumenge, a les 17.00h, es jugarà un nou derbi gironí de la Primera Catalana. Serà el què enfrontarà a Peralada i Lloret en terres de l’Alt Empordà. Un partit que es preveu atractiu entre dos equips que aposten per un joc ambiciós. Ho faran sobre la gespa natural del Municipal de Peralada i aquest serà un dels handicaps, i és que aquesta temporada els lloretencs han perdut els dos partits que han jugat sobre gespa natural (La Jonquera i Avià). Però, pels optimistes, només s’ha de consultar l’últim precedent dels lloretencs a Peralada. I és que de ben segur que el Lloret firmaria un partit com el de la temporada passada. Va ser durant el mes de febrer, en la jornada 21, quan dos gols d’Hèctor Cuenca van donar els tres punts als selvatans en una victòria per 1-2.

El partit en xifres

El derbi entre el Peralada i el Lloret presenta unes xifres molt similars i és que tots dos equips comparteixen els mateixos punts (36). Els de l’Alt Empordà són els setens classificats, mentre que els de La Selva ocupen la vuitena plaça. Curiosament, i mirant la classificació, trobem junts els cinc equips gironins de la Primera Catalana: Farners (4t), La Jonquera (5è), Guíxols (6è), Peralada (7è) i Lloret (8è). Mentre que els homes de José Ángel Valero ja fa vuit jornades que no saben el què és perdre, el conjunt d’Ignacio Castro es recupera d’una ratxa negativa de tres derrotes consecutives, amb un empat i una victòria en les dues darreres jornades. Tots dos equips venen de sumar els tres punts en el passat cap de setmana. El Peralada va superar La Jonquera a domicili (0-2) i el Lloret va vèncer el Granollers a casa (3-1). En el partit d’anada, el resultat va ser d’empat (1-1).    

Novetats en l’onze titular

De nou, les sancions, en aquest cas tres, provocaran que José Ángel Valero hagi de retocar diverses línies de l’equip. En primer lloc, la porteria. Gianni va veure la cinquena groga i haurà de complir un partit de sanció. Això farà que Héctor Massanet recuperi la titularitat. També per acumulació es perdrà el partit l’atacant Riky Serralunga. Kutxo i Bader semblen ser els jugadors amb més opcions d'ocupar el seu lloc. El tercer dels sancionats és Edu Poderoso, que va ser expulsat davant el Granollers, per doble groga, i que farà que Marc Soler compti amb un nou company al costat, en el centre de la defensa.  

Àlex Bertran: “Al camp del Peralada, a guanyar”

El lateral esquerrà de l’equip, Àlex Bertran, explica que “em fa especial il·lusió jugar a Peralada perquè no vaig poder jugar l’última vegada que hi vam anar”. El capità assegura que “al camp del Peralada, a guanyar”, i és que creu que “ja aniria tocant guanyar fora”. “Els empats ens van molt bé però crec que des del 1754 no guanyem fora”, bromeja. Bertran afegeix que “és important que no ens facin gols, que siguem seriosos a darrera” i que “si marquem un gol, fantàstic, però és important tenir el zero a la porteria”.  

L’àrbitre: Gómez Meneses

Àlex Gómez Meneses és el nom de l’àrbitre que ha estat designat per impartir justícia en aquest Peralada - Lloret. Es tracta d’un col·legiat que pertany al Comitè de Barcelona i que serà la primera vegada que dirigirà un partit del conjunt lloretenc. Els seus assistents seran José Antonio Ruano López i Joan Ignasi Ros Martínez, tots dos, també, del Comitè de Barcelona.