dijous, 16 de maig del 2013

LA PRÈVIA: CE VILASSAR DALT - CF LLORET


Fer que la virtualitat sigui matemàtica

Arriba la primera oportunitat per assolir la tan desitjada permanència matemàtica a la Primera Catalana. El Lloret visitarà el camp del Vilassar de Dalt. Serà diumenge, a les 12.00h. Tot l’esforç de les darreres jornades i el saber aixecar-se dels cops tan durs que s’han hagut d’afrontar en la present temporada, poden tenir la seva recompensa si s’obté un bon resultat i els marcadors dels partits dels equips rivals acompanyen. No serà gens fàcil i és que el Vilassar haurà de sortir a per totes, ja que un resultat negatiu el condemnaria a viure un fatídic tram final de lliga, on el marge d’error en les dues darreres jornades seria molt petit i incòmode. Els lloretencs no volen deixar escapar aquest coixí de punts i aniran per feina, per tal de sentenciar la seva permanència, una temporada més, a la Primera Catalana.    

El partit en xifres

Tot i que els dos equips encara no estan salvats matemàticament, són els lloretencs qui gaudeixen d’una situació més favorable que els rivals. Mentre el Lloret és vuitè, amb 42 punts, a sis del descens, el Vilassar és dotzè, amb 39 punts, a tres del descens. Si els homes de José Ángel Valero arriben després de vèncer l’Horta a casa, per 2-1, l’equip entrenat per Antonio Fuentes ho fa després de caure per un contundent 4-1 a La Jonquera. A la primera volta, victòria del Vilassar de Dalt, per la mínima (0-1).  

Com s’aconseguiria la permanència matemàtica?

Existeixen dues fórmules per tal que el Lloret pugui assolir la permanència matemàtica en aquesta jornada. Abans de res, hem de recordar que Ripollet i Gramenet “B”, els dos darrers classificats, ja no poden agafar als selvatans. Sí que ho poden fer, encara, els altres dos equips que ocupen un lloc de descens, el San Cristóbal (amb gol average a favor respecte el Lloret) i Sant Quirze (amb gol average en contra respecte el Lloret). Les dues úniques combinacions són les següents: si el Lloret guanya i el San Cristóbal perd o empata, independentment del què faci el Sant Quirze, la salvació seria matemàtica. També seria matemàtica si el Lloret empata, el San Cristóbal perd i el Sant Quirze perd o empata.  

José Ángel Valero: “Això no s’ha acabat”

L’entrenador José Ángel Valero qualifica el partit davant el Vilassar de Dalt com a “molt complicat”, i ho argumenta explicant que “és un equip que en el seu camp practica un bon futbol”. També destaca la situació en què es troba, immersos en la lluita per la permanència, i diu que “saben que han de treure dos partits dels tres que queden i pel seu cap tot passarà per guanyar al Lloret”. El tècnic afirma que “al camp del Vilassar hem d’anar amb la intenció de treure el partit endavant, és un equip que ens va guanyar a casa i el gol average serà important”. “Mentalment hem de tenir la fortalesa de saber que això no s’ha acabat”, afegeix.  

L’àrbitre: Castro Sánchez

El Vilassar de Dalt - Lloret serà dirigit pel lleidetà Sergio Castro Sánchez. Serà la segona vegada aquesta temporada que dirigirà un partit del conjunt lloretenc. Ja ho va fer a la primera volta, en la victòria per 2-1 davant el Mollet. Estarà acompanyat pels assistents Robert Gràcia Castany i Joel Ortiz Roca, també del Comitè de Lleida.