diumenge, 9 de març del 2014

CE FARNERS 1 - 2 CF LLORET

Més que tres punts

El CF Lloret va vèncer per 1-2 al camp del CE Farners, en el derbi selvatà de la jornada 23 de la Primera Catalana. Riky, en el minut 44, va avançar als lloretencs i Bader, en el 59’, va fer el segon. Els rivals van retallar distàncies des del punt de penal, per mitjà d’Óscar Almendros (78’). Tots dos conjunts van acabar amb un home menys: Poderoso i Funollet van ser expulsats per doble groga.

Només hi havia un objectiu: la victòria. Així va ser. El Lloret surt reforçat del seu desplaçament a Santa Coloma de Farners de cara al proper compromís, que també serà molt important, al camp del Guíxols. Els lloretencs van saber patir en els moments que tocava, però en sempre van competir un partit que va estar obert fins el final. Amb el xiulet final d’Espinosa Díaz, l’equip d’Edu Urdiales va alliberar tota la tensió acumulada, coneixedors que es tractava d’un duel vital per seguir endavant en la lluita per assolir la permanència. Com a apunt, a la convocatòria, a causa de les múltiples baixes que arrossegava l’equip entre sancions i lesions, hi va ser present Bruno Zambotti, jugador del Juvenil “A”.

Un gol psicològic de Riky

El protagonista de les primeres accions del partit va ser el conjunt lloretenc, que va comptar amb tres serveis de cantonada durant els minuts inicials. Poc a poc, però, els locals van anar agafant el pes del partit i el domini de la pilota, amb perilloses arribades a l’àrea de Gianni, per mitjà, en especial, d’Óscar Almendros i Jose Martínez, que van estar molt actius. El Farners es va topar amb el travesser en dues ocasions. Per la seva part, els lloretencs van buscar jugades al contraatac i van crear perill en un llançament de falta de Bader i en un potent xut d’Àlex Bertran que va aturar el porter rival. Els homes d’Edu Urdiales van aconseguir el 0-1 en un moment clau, en el 44’, i aquest gol va servir per canviar el guió que havia adoptat el partit. Brian, per banda esquerra, va assistir Riky que, amb un regat al porter, va enviar la pilota al fons de la xarxa. Gol psicològic i avantatge per afrontar una segona part plena d’emoció i polèmica.

No els va tremolar el pols

Amb el 0-1, el Lloret va comptar amb més tranquil·litat en el seu joc i la precipitació va començar a arribar al bàndol rival. I més encara quan, en el minut 59, Bader va fer el segon gol del partit, amb un potent xut dins l’àrea, després d’una nova acció de Brian per banda esquerra. Els lloretencs van poder tancar el partit amb el tercer gol, en un xut d’Agi que es va estavellar en el pal, després d’una mala sortida del porter rival. El partit va comptar amb emoció fins el final. Edu Poderoso, en el minut 78, va cometre penal i va veure la segona groga. Óscar Almendros no va perdonar des dels onze metres i el Farners va afrontar l’últim tram amb superioritat numèrica i van posar la directa. Els d’Edu Urdiales van saber patir i van comptar amb un respir quan Funollet va ser expulsat per una falta comesa sobre Dani Cuerva, quan el davanter encarava la porteria rival. El Lloret va aconseguir mantenir el resultat i va marxar de Santa Coloma de Farners amb un triomf molt important.

La victòria deixa l’equip en el tretzè lloc, amb 23 punts. El proper diumenge, a les 17:00h, partit al camp de l’AD Guíxols.

CE Farners: García, Güell (Gusó, 62’), Criado, Martínez (Alonso, 78’), Almendros, Solà (Jordà, 62’), Da Costa, Salas, Negre (Dot, 75’), Fajardo (Rodríguez, 62’) i Funollet

CF Lloret: Gianni, Jordi Valls, Pol Gómez, Poderoso, Àlex Bertran, Marc Soler, Lobo, Bader (Agi, 62’), Riky (Dani Cuerva, 84’), Brian (Cristian, 71’) i Peke

Gols: 0-1 Riky (44’), 0-2 Bader (59’) i 1-2 Almendros (p.) (78’)

Àrbitre: Espinosa Díaz (Figueres). T.G.: als locals Negre, Criado i Güell, i als visitants Bader, Marc Soler, Brian, Agi i Cristian. T.V.: expulsats, amb doble groga, Poderoso del Lloret (78’) i Funollet del Farners (89’).

Incidències: Jornada 23 de la Primera Catalana. Camp Municipal (Santa Coloma de Farners).

(Imatges del partit: Diana Martínez)