dilluns, 19 de maig del 2014

CE BANYOLES 1 - 1 CF LLORET

Un empat que obliga a seguir lluitant

Empat (1-1) entre el CE Banyoles i el CF Lloret en el partit corresponent a la jornada 32 de la Primera Catalana. Els de Marc Matamala es van avançar en el primer temps, amb un gol polèmic d’Adrià Casanova, però els d’Edu Urdiales van igualar l’encontre a la represa, per mitjà de Peke, que va servir per sumar un punt més en la lluita per la salvació.

El Lloret haurà de fer bo l’empat aconseguit a Banyoles amb un triomf davant l’Avià. De no ser així, la situació es complicaria de cara a l’última jornada del campionat en què els lloretencs hauran de desplaçar-se a Badalona, per jugar davant el Llefià. Però l’equip depèn de si mateix i posarà la sisena marxa per tal d’obtenir la tan perseguida permanència, l’objectiu marcat des de l’inici. Ara per ara, els selvatans es troben a només un punt de la zona de possible descens, ocupada per La Jonquera. La part positiva és que, amb l’empat d’ahir, matemàticament el Lloret ja no podrà caure en llocs de descens directe. El punt obtingut a Banyoles va tornar a ser molt treballat, amb una primera part on els rivals van mostrar-se superiors. En el segon temps, però, els lloretencs van manar. Una altra de les notícies positives que va deixar el partit va ser el retorn d’Erik Mahillo, després de dos mesos de lesió.

Un gol per a la polèmica

El Lloret mai va acabar de trobar-se còmode durant els primers 45 minuts i tot i que el Banyoles no va crear excessiu perill, va donar símptomes de superioritat en les seves accions. Per mitjà d’un joc molt directe, els banyolins van avisar amb diverses arribades a l’àrea de Gianni però l’oportunitat més clara, abans del gol, va arribar al voltant de la mitja hora de joc. Joan Corominas, amb una doble ocasió, va obligar al porter lloretenc a intervenir amb dues grans aturades. Els homes d’Edu Urdiales, sense sort en els darrers metres, van buscar Peke amb insistència però el davanter lloretenc no va poder marxar del marcatge rival. En el minut 41, va arribar l’acció que marcaria la resta del partit. El davanter local Adrià Casanova va interceptar una pilotada llarga a l’esquena de la defensa del Lloret, es va plantar sol davant Gianni i va fer el primer gol de la tarda. Va ser una jugada polèmica i és que els lloretencs van demanar que el rival havia controlat la pilota amb la mà. L’àrbitre López Jiménez no ho va considerar així i el partit va arribar al descans amb l’1-0 momentani.

Millor versió del Lloret

El conjunt lloretenc no es podia permetre el luxe de tornar sense cap punt i, en el segon temps, va oferir una imatge diferent a la de la primera part. La col·locació i l’ordre va ser l’òptim per tal d’anul·lar el centre del camp del Banyoles i, amb Riky prenent la iniciativa, començar a crear jugades de perill que es van incrementar amb les entrades per banda de Brian i Erik Mahillo. L’empat va arribar en el 71’. Jordi Valls, des del costat dret, va centrar una pilota dins l’àrea que va acabar rematant Peke al fons de la porteria de Moreno. El davanter lloretenc va aconseguir el seu desè gol de la temporada, col·locant-se com a màxim anotador de l’equip. Els d’Edu Urdiales, coneixedors de les seves necessitats, van anar a per la victòria però la continues interrupcions en el joc ho van impedir. A més, els jugadors del Lloret van acabar molt descontents amb el criteri que va seguir l’àrbitre tarragoní López Jiménez.

Després d’aquest empat, el Lloret finalitza la jornada onzè, amb 40 punts. Aquest cap de setmana, partit a casa davant l'Avià. Serà diumenge, a les 16:00h

CE Banyoles: Moreno, Pla, Banal (Quiñones, 81’), Teixidor, Congost, Latorre (Garangou, 68’), Corominas (Feliu, 77’), Corbalán (Pagès, 85’), Vila, Nierga i Casanova

CF Lloret: Gianni, Jordi Valls, Aparicio, Ángel, Àlex Bertran, Lobo, Pol Gómez, Bader (Erik Mahillo, 68’), Riky, Agi (Brian, 62’) i Peke (Kutxo, 83’)

Gols: 1-0 Casanova (41’) i 1-1 Peke (71’)

Àrbitre: López Jiménez (Tarragona). T.G.: al local Corominas i als visitants Lobo, Bader, Aparicio i Riky.

Incidències: Jornada 32 de la Primera Catalana. Camp Municipal Nou (Banyoles).