dijous, 1 de maig del 2014

LA PRÈVIA: UE LA JONQUERA - CF LLORET


Puntuar per no complicar-se


Torna una nova bateria de partits contra equips de la demarcació de Girona. El Lloret visitarà aquest diumenge el camp de La Jonquera, per jugar a partir de les 17:30h. Queden només cinc partit per a finalitzar el campionat a la Primera Catalana i, cada vegada, els punts van agafant més valor. Els lloretencs necessiten un resultat positiu per no tornar a acostar-se als llocs de descens, després de la derrota de la passada jornada a casa davant el Vic (0-1). Els rivals, que no passen per un bon moment de resultats i que vénen de perdre per 2-1 a Sabadell, també es troben immersos en aquesta lluita per la salvació i de ben segur que no voldran deixar escapar més punts de casa. Ara mateix, els de Manel Cabezos són dotzens, amb 35 punts. Els homes d’Edu Urdiales, per la seva part, se situen en el novè lloc, amb 37 punts, a 6 de les posicions de descens directe, i a 4 del cinquè pitjor, que ara mateix provocaria un descens en aquest Grup 1. Busquem els dos darrers precedents dels selvatans a La Jonquera i trobem una derrota per 0-1 l’any passat, i una victòria per 1-3, durant la temporada 2010-2011 a l’antiga Primera Territorial. En l’enfrontament de la primera volta, contundent derrota del Lloret per 0-3.   

A La Jonquera, amb tots i amb tot

Per aquesta cita, els lloretencs recuperaran un dels jugadors que està presentant un gran estat de forma en aquesta segona volta. Es tracta de Bader, que la passada jornada va haver de complir un partit de sanció, però que venia de fer els dos gols de la victòria del Lloret a Granollers. Però a banda de l’atacant, l’equip d’Edu Urdiales, malgrat la derrota de la passada jornada, continua mostrant un alt ritme en el seu joc, amb una ambició que ha de ser clau a l’hora de sumar els punts que fan falta per aconseguir la permanència matemàtica. Ara mateix, amb la reincorporació d’Erik Mahillo a la dinàmica de grup, el tècnic compta amb tots els seus efectius per afrontar aquest important tram de competició.  

Edu Urdiales: “La Jonquera és un equip incòmode”

L’entrenador de l’equip, Edu Urdiales, considera que l’enfrontament davant La Jonquera serà “molt difícil, perquè ja vam veure aquí que és un equip que vol defensar molt fort i que aprofita jugades aïllades per treure perill”. El tècnic avisa que “tenen un davanter molt bo i un mitjapunta molt llest”, i afegeix que “La Jonquera és un equip incòmode, perquè té molt joc subterrani, que impedeix que hi hagi continuïtat”. Un dels handicaps que trobaran els selvatans serà el terreny de joc, d’herba natural, un fet que, segons Urdiales, “encara farà més complicat el partit”. L’entrenador recorda la derrota de la primera volta per 0-3 i assegura que “ara la lliga i el Lloret han canviat molt. Després d’un any molt complicat, ens hem sabut aixecar i ara som un equip sòlid que posem en complicacions a tothom”.

L’àrbitre: López Quintana

Designació de Barcelona per dirigir aquest enfrontament entre La Jonquera i el Lloret. L’àrbitre escollit ha estat Santiago López Quintana, que dirigirà el seu segon partit del conjunt lloretenc a la Primera Catalana. Ja ho va fer la passada temporada, en una derrota dels selvatans a casa davant el Vilassar de Dalt (0-1), en un partit que va comptar amb les expulsions d’Àlex Lobo i del llavors preparador de porters Joaquín Álvarez. A més, la polèmica va seguir en els dies següents, ja que López Quintana va equivocar les dades de l’acta i va expulsar Jordi Valls amb doble groga, quan només li havia mostrat una. Una errada que, dies després, i amb un recurs presentat pel CF Lloret, el col·legiat va rectificar. Per aquesta cita, com a curiositat i fet que no és massa habitual encara, hi haurà dues assistentes. Seran Ainara Andrea Acevedo Dudley i Anna Toneu Domènech. Totes dues també pertanyen al Col·legi de Barcelona. Pel que fa l’apartat de sancions, cap jugador es perdrà el partit. Només ha estat sancionat el segon entrenador del Lloret, Pere González, amb dos partits, per l’expulsió de la passada jornada.