dilluns, 30 de maig del 2016

GIRONA FC "B" 0 - 1 CF LLORET


Ningú els mou de la Primera Catalana



El CF Lloret va superar el Girona FC “B” per 0-1 i s’assegura la permanència a la Primera Catalana, en l’última jornada de competició. Un gol de Pol Ros, en el minut 5, va ser suficient perquè els homes d’Edu Urdiales aconseguissin el preuat objectiu de la salvació davant del conjunt de Javi Garcia, que haurà d’esperar l’ascens del Gavà per no baixar a la Segona Catalana.

Guanyar o baixar. Així es presentava la darrera jornada de competició pel CF Lloret. Els homes d’Edu Urdiales, amb l’empat del Mataró al camp de l’Horta, van jugar durant gairebé 40 minuts sent coneixedors que un gol del Girona “B”, que hauria provocat l’empat, els enviava a la Segona Catalana. Però els lloretencs van fer, segurament, el partit amb més ofici de tota la temporada i això els va permetre patir pel resultat curt però no pas pels atacs del conjunt rival. El gol matiner de Pol Ros, a més, va donar molta confiança i seguretat als selvatans, que van esclatar d’alegria amb el xiulet final de l’àrbitre barceloní Álvarez Molina. Amb els resultats de la jornada, el Mataró, tot i espatllar la festa a l’Horta, és l’equip que acompanya a l’Escala, Abadessenc i Molletense en un descens directe a la Segona Catalana. El Girona “B”, millor catorzè dels dos grups, necessita que el Gavà assoleixi l’ascens a la Segona Divisió “B” per mantenir la categoria.

Tensió, nervis i emoció. El Camp Municipal de Sant Ponç va aplegar seguidors gironins, lloretencs i altres curiosos que no s’ho van voler perdre. L’alegria va arribar ben aviat al bàndol visitant. Pol Ros, des de la frontal de l’àrea, després d’un servei de falta en curt de Riky, va sorprendre el porter Albert Quintanas i va establir el gol que acabaria donant la permanència a l’equip d’Edu Urdiales. Els locals van tenir la possessió de l’esfèrica però no van aconseguir inquietar l’àrea de Jaume Prado. Poques ocasions a destacar en un primer temps que va tenir la notícia negativa de la lesió de Josep Maria Majó. L’hereu de Cal Aguidó va haver de retirar-se del terreny de joc per un fort cop en el cap del qual ja s’ha recuperat. A la represa, els lloretencs van poder fer el segon gol en una de les primeres accions. Peti es va quedar sol contra Quintanas però, aquesta vegada, el porter rival va guanyar en el mà a mà. També va poder fer el segon Albert Puntí, en una rematada des de la frontal que va marxar fregant el pal. El Girona “B”, per la seva part, va intentar crear perill a pilota aturada, però Prado es va mostrar segur en les seves sortides. L’expectació era màxima i més encara quan van arribar les notícies de l’empat a 2 del Mataró al camp de l’Horta. Un gol del Girona “B” deixava el Lloret a la Segona Catalana. Per sort, aquest 1-1 mai va arribar. De fet, els de Javi García només van disposar d’una ocasió clara de gol, en una rematada de cap que va refusar Xavi Aparicio sota la línia de gol amb l’ajuda del pal. Amb el xiulet final, els d’Edu Urdiales van celebrar la permanència, primer damunt de la gespa, després en els vestuaris i, per últim, a Lloret de Mar.  

L’equip finalitza la temporada salvat, amb 43 punts. En total, el balanç, en xifres, ha estat de 10 victòries, 13 empats i 11 derrotes, amb 42 gols a favor i 42 en contra.


Girona FC “B”: Quintanas, Morales, Caballero (Álamo, 46’), Carbó, Pishvaie (Gelmà, 70’), Jabbie, Jebari, Arimany, Sala (Amador, 46’), Balaguer (Traore, 60’) i Ruiz (Bonaventura, 75’)

CF Lloret: Prado; Aparicio, Pol Gómez, Poderoso, Pol Ros; Riky, Lobo, Puntí, Martínez (Moha, 68’); Majó (Bader, 39’) i Peti (Jordi Valls, 80’)

Gol: 0-1 Pol Ros (5’)

Àrbitre: Álvarez Molina (Barcelona). T.G.: als locals Jabbie, Traore i Jebari, i als visitants Pol Ros, Majó, Peti, Lobo, Juki, Jordi Valls, Prado, Poderoso, Riky i Pol Gómez, a més del tècnic Edu Urdiales. T.V.: expulsat, amb vermella directa, l’entrenador de porters del Lloret, Micky González (89’).

Incidències: Jornada 34 de la Primera Catalana. Camp Municipal Sant Ponç - Fontajau (Girona).


(Imatges del partit: Albert Amaya)