dijous, 12 de maig del 2016

LA LLUITA PER LA PERMANÈNCIA


El Lloret arriba amb les millors sensacions



Des del darrer ascens a la Primera Catalana, el CF Lloret afronta el tram final de temporada més decisiu, en tres jornades en les quals es decidirà qui perd la categoria. La permanència, aquest curs, és molt més cara que en altres anys, en els quals amb 39 punts els equips implicats ja en feien prou per assolir-la. Ara, sembla que s’haurà d’arribar, previsiblement, com a mínim, als 43 punts. Els homes d’Edu Urdiales, però, arriben a aquests darrers partits amb una bona dosis de moral, en un bon moment de joc i amb la dinàmica més positiva de tots els conjunts immersos en la lluita. Dels últims cinc enfrontaments, els selvatans només han perdut un i depenen d’ells mateixos per tornar a jugar a la Primera Catalana la pròxima temporada.

En el Grup 1, hi ha dos equips que ja han perdut la categoria de manera matemàtica, el Molletense i l’Abadessenc. Es podria unir, al final d’aquesta jornada, el conjunt de l’Escala, si no guanya el seu partit. La resta d’equips implicats són, a banda del Lloret, el Girona “B”, el Mataró i l’Avià.

Aquesta és la situació actual i el calendari de cadascun dels equips, amb enfrontaments directes que resultaran decisius:

CLASSIFICACIÓ:

12- UE Avià (43 punts)
13- CE Mataró (40 punts)
14- CF Lloret (39 punts)
15- Girona FC “B” (37 punts)
16- FC L’Escala (34 punts)
17- CE Abadessenc (24 punts)
18- UD Molletense (11 punts)

CALENDARI:

Jornada 32
UE Tona – CF Lloret
FC Martinenc – CE Mataró
Girona FC “B” – FC L’Escala
CE Abadessenc – UE Avià

Jornada 33
CF Lloret – FC Martinenc
UE Avià – UE Tona
CE Mataró – Girona FC “B”
FC L’Escala – UA Horta

Jornada 34
Girona FC “B” – CF Lloret
FC Martinenc – UE Avià
UE La Jonquera – FC L’Escala
UA Horta – CE Mataró  

El CF Lloret jugarà aquest diumenge, a les 11.45h, al camp d’un Tona que ja ha assegurat la permanència amb el triomf de la passada jornada. Després, els homes d’Edu Urdiales rebran el Martinenc, que si guanya aquest cap de setmana contra el Mataró, es podria estar jugant la segona plaça del campionat, que dóna accés a la promoció d’ascens a la Tercera Divisió. En l’última jornada, l’equip lloretenc visitarà el Camp Municipal de Sant Ponç, per enfrontar-se al Girona “B”, en un duel al qual els selvatans esperen arribar amb la salvació a la butxaca.  


Atenció als descensos compensats

És habitual, en aquest tram de temporada, voler conèixer si es poden produir descensos per compensació. Segons el pla de competició, la Primera Catalana comporta 4 descensos directes a la Segona Catalana (del 15è al 18è classificat) i un descens més, corresponent a la posició del pitjor 14è que, ara mateix, per puntuació, sortiria del Grup 2 i no perjudicaria el Lloret. Ara bé, s’han de tenir en compte les categories superiors, de Tercera i Segona Divisió “B”, que podrien enviar més equips a perdre la categoria.

En cap cas, però, l’hipotètic descens de la UE Llagostera, de la Lliga Adelante, afectaria la resta de clubs. Sí que ho farien els de Segona Divisió “B”. Els possibles descensos de dos conjunts catalans com la Pobla de Mafumet i l’Olot arrossegarien places de Tercera Divisió i, per consegüent, també de la Primera Catalana. Ara bé, aquests descensos compensats quedarien anul·lats si es produïssin ascensos d’equips del grup cinquè de la Tercera Divisió a la Segona Divisió “B”. Per saber-ho, caldrà esperar al mes de juny, en què es jugaran els play-off d’ascens de les diferents categories.