dissabte, 13 de març del 2010

LES REACCIONS DE... LLUÍS PONSDOMÈNECH I EDU URDIALES

“A partir d’ara, és una altra lliga”


Setmana de descans pel CF Lloret i també per la resta d’equips. Tot i que no estava previst, els problemes amb el subministrament elèctric causats pel temporal de dilluns passat van provocar que la Federació ajornés tots els partits dels equips de la província de Girona. El Lloret, tot i així, havia de descansar per calendari, ja que l’EF Garrotxa va decidir retirar-se a l’inici de la competició.


El proper partit es jugarà davant l’Amer (1-0 a la primera volta, en contra dels lloretencs). El Lloret arriba a aquesta cita després d’aconseguir sumar tres punts més en un partit ple de gols i d’emoció davant el CF Salt (4-3). L’entrenador, Lluís Ponsdomènech, reconeix que “no va ser un partit gens fàcil i nosaltres no vam fer res per intentar que fos més accessible. Ens vam complicar la vida nosaltres mateixos i vam deixar que el Salt tingués opcions durant tot el partit. Tenim una manera de jugar al futbol i semblava un altre estil molt allunyat del nostre”.


Amb aquests tres punts, el Lloret ja es troba a només un del segon classificat, l’UE Camprodon. Sobre aquesta situació, Ponsdomènech creu que “ens hem de despreocupar del que facin els altres. Fins ara, era normal, però, a partir d’ara, tot i que no depenem de nosaltres mateixos, és una altra lliga. Hem de centrar-nos en nosaltres i no repetir partits com el del Salt”.


Un dels reforços de l’equip per afrontar el tram més important de la temporada és un home que ja havia defensat la samarreta del Lloret. Es tracta de Kiko Lazo, jugador ofensiu de banda dreta que va resultar clau en l’últim ascens de l’equip a la Regional Preferent. El tècnic explica que “treballa molt bé durant la setmana i tenia moltes ganes de tornar a Lloret. És un jugador que ens pot aportar desequilibri per la banda dreta, que és una posició que sí tocava reforçar”.


D’altra banda, també és setmana de valoracions. Ja fa set mesos que Lluís Ponsdomènech va començar a entrenar amb el Lloret. Assegura que “estic treballant molt a gust aquí. El grup humà del vestuari et fa sentir tranquil i amb ganes de treballar. En aquest sentit, molt content amb l’equip, però també en relació al club”.



“Això és una carrera de fons”


Un dels protagonistes del partit davant el Salt va ser el davanter Edu Urdiales. El futbolista explica que “necessitàvem aquesta victòria. Ens hem enganxat i podíem patir relaxació. Vam haver de patir fins els últims minuts, i és que no hi ha cap partit fàcil, sempre hem d’acabar patint. És una guerra setmanal i, per ara, l’estem traient bé”. A més, assegura que el plantejament ofensiu del Salt els va “sorprendre” i reconeix que “ens esperàvem que, al estar a la part baixa, estiguessin molt tancats i ens van sorprendre perquè ens van buscar a dalt”.


Urdiales va ser la víctima del penal que va decidir el partit. Respecte a la jugada, explica que “portaven tot el partit estirant-me de la samarreta i vaig estar parlant amb l’àrbitre per a que ho mirés. Per sort, ho va veure i ho va xiular”. Ell va ser l’encarregat de transformar el penal però, abans, ja havia fet un altre gol. En total van ser dos els gols que va firmar el veterà davanter que és el màxim golejador de l’equip amb tretze gols. “Al principi era més difícil. Ara entren, però és mèrit de tot l’equip i no em vull oblidar de ningú. Jo només faig l’últim toc”, diu Urdiales.


Sobre la situació en que es troba l’equip, Edu Urdiales explica que “nosaltres en el vestuari, des del primer dia, vam dir que havíem de tenir tranquil·litat perquè això és una carrera de fons. Nosaltres hem tingut confiança i ara falta aguantar aquest últim tiron. Ho estem fent molt bé”.