dilluns, 31 de desembre del 2012

RESUM DE L'ANY 2012

Què ha passat en aquest any 2012? 

Són molts els fets que s'han esdevingut en aquest any 2012. Des de la retirada de dos grans, com Manel Pujadas i Jaume Prado, a la contractació del nou entrenador, José Ángel Valero, passant per l'exode d'anada i tornada de membres del Lloret amb el Palamós. Aquest és un breu resum del què ha passat en el CF Lloret durant aquest 2012 que ara acomiadem:

GENER: El CF Lloret va iniciar l’any 2012 en una mala situació a la Primera Catalana. L’equip era el catorzè classificat amb només 13 punts i es necessitava amb urgència trobar una ratxa positiva de resultats. Empat a casa davant el Cerdanyola (2-2) i victòria al camp del Vilassar de Mar (1-2). Semblava que aquesta bona dinàmica havia arribat però tot es va trencar amb la derrota a casa enfront del Palamós (1-3). Una setmana més tard, va començar una gran segona volta que s’iniciava amb una golejada a casa contra el San Cristóbal (4-0).


FEBRER: El fred mes de febrer va portar una derrota en el derbi al camp del Farners (3-1). Però només va ser un petit entrebanc en comparació amb la ratxa de resultats positius que van arribar a continuació: victòries davant la Gramanet “B” (3-2) i el Peralada (1-2).

MARÇ: La ratxa va seguir en el mes de març, amb els triomfs a casa davant el Mollet (2-0), al camp del San Lorenzo (0-2) i, de nou, a Lloret contra el Montcada (2-1). El darrer partit de març va ser al camp del Júnior, en un encontre que va acabar amb un empat sense gols.

ABRIL: El CF Lloret va començar el mes d’abril situat a la vuitena posició, amb 36 punts, a només 6 del descens. El primer partit va ser el derbi gironí davant el Guíxols, amb derrota a domicili (2-1). Una jornada més tard, els homes d’Edu Urdiales van oferir un triomf en un partit ple de gols i espectacle a casa davant el Ripollet (5-3). Però en el següent desplaçament l’equip va caure golejat a Manresa (4-1). L’últim encontre d’aquest mes va acabar amb victòria com a local enfront el Premià (2-1).


MAIG: En el mes de maig es va complir l’objectiu marcat de la permanència. Tot i que no va ser un mes amb bons resultats, els lloretencs van poder celebrar que tot l’esforç dels mesos anteriors havia tingut la seva recompensa. El maig va començar amb una golejada en contra al Vilatenim de Figueres (4-0), va seguir amb un triomf a casa contra l’Avià (3-1), i va acabar amb dues derrotes: a Cerdanyola (1-0), el dia en què matemàticament es va assolir l’ascens, i a casa davant el Vilassar de Mar (0-4) en un partit on es van acomiadar de l’afició el capità Manel Pujadas i el porter Jaume Prado, que es retiraven del futbol.

JUNY: El mes de juny va ser molt important i va estar ple de notícies, a banda de les retirades de dos dels capitans de la plantilla, Manel Pujadas i Jaume Prado. Es va jugar l’últim partit de lliga a Palamós i seria aquest club un dels protagonistes en aquest mes pel CF Lloret. El fins llavors entrenador de l’equip, Edu Uriales, era contractat pel club palamosí. Amb Urdiales també van marxar els jugadors Chema Aguilera, Hèctor Cuenca i Sergi Ordóñez. La incertesa en el club lloretenc creixia a mesura que s’esdevenien tots els fets. Qui seria el nou entrenador?


JULIOL: El nom del nou tècnic es va desvetllar durant el mes de juliol. Després de valorar diverses opcions, entre les quals hi havia la de l’actual capità Marc Soler, que no va acceptar l’oferta de ser l’entrenador, el president, Josep Valls, es va decidir per José Ángel Valero. Provinent del Vilanova del Vallés, i després d’entrenar equips com l’Europa o el Vilassar de Mar, Valero va arribar a Lloret de Mar amb moltes ganes de treballar, i ho va fer amb un preparador físic, José María Arrufat, i un entrenador de porters, Joaquín Álvarez.


AGOST: Inici de l'era José Ángel Valero. A principis del mes d’agost va començar la pretemporada amb una plantilla de més de 30 jugadors, dels quals en van quedar 25. L’equip va completar una bona pretemporada plena de victòries entre les que destaquen la consecució del Torneig Selva Marítima per tercer any consecutiu.


SETEMBRE: Amb el mes de setembre va arribar l’inici de la competició oficial. El CF Lloret va debutar al camp de La Jonquera, amb una derrota per 0-1 en un partit marcat per la polèmica actuació arbitral de Rovira Campà. Després, l’equip va aconseguir els primers tres punts en una victòria memorable per 6-5 davant el Farners. Les jornades 3 i 4 van deixar un empat a casa davant el Ripollet (2-2) i una victòria al camp del Guíxols (0-3). Les sensacions eren bones.

OCTUBRE: El mes d’octubre va estar marcat per la greu lesió de Xavi González Amorín. Un accident de cotxe va provocar que el jove migcampista es fracturés la clavícula i hagués d’estar més de dos mesos sense competir. A més, es va produir el retorn de Chema Aguilera, que va decidir no continuar al Palamós CF. Pel que fa la competició, l’equip va aconseguir una victòria per 2-1 davant el Mollet, un empat sense gols a Sant Cugat, i dues derrotes davant la Gramanet “B” (1-2) i l’Avià (2-1). Arribaven els dubtes.


NOVEMBRE: Pel novembre es va produir la destitució d’Edu Urdiales en el Palamós i això va acabar provocant l’èxode dels jugadors del Lloret que ja va iniciar Chema Aguilera. Sergi Ordóñez va tornar només per entrenar, mentre que Hèctor Cuenca va fitxar. Pel que fa als resultats, l’equip no va aconseguir aixecar cap i va acumular tot un seguit de resultats negatius: empats a casa davant el San Cristóbal (1-1) i el Peralada (1-1) i derrotes a domicili a Granollers (3-1) i a Montcada (3-2).

DESEMBRE: El mes de desembre es va iniciar, en el seu primer dia, amb una victòria a casa davant el Sant Quirze (3-1) que feia indicar que l’equip aconseguiria redreçar la situació. Però no va ser així i, després de la jornada de descans en motiu del pont, l’equip va encaixar dues doloroses derrotes. La primera va ser al camp de l’Horta (4-1) i la segona a casa davant el Vilassar de Dalt (0-1).


El CF Lloret tornarà als entrenaments el dia 2 de gener, per començar a agafar el ritme necessari de cara a arribar amb garanties al primer partit de l’any 2013. Serà a La Bòbila, el complicat camp del Cerdanyola, l’actual líder de la Primera Catalana.