dilluns, 26 de maig del 2014

CF LLORET 1 - 1 UE AVIÀ


Un any més, a Primera Catalana


El Lloret ha assolit la permanència de manera matemàtica. Ho va fer ahir, després de l’ascens del Cornellà a la Segona Divisió “B”, que provocarà que només perdi la categoria el pitjor cinquè dels dos grups, que serà el del Grup 2. Aquesta jornada, els homes d’Edu Urdiales van empatar (1-1) davant l’Avià, en un duel molt disputat. Es van avançar els visitants, per mitjà de Marcelo Luna, però Rubén “Peke” va aconseguir salvar un punt.

Després d’una temporada plena d’entrebancs i dificultats, a les quals l’equip s’ha sabut sobreposar, s’ha assolit l’objectiu de mantenir la categoria. La temporada vinent, l’equip seguirà competint en la Primera Catalana. És el premi a l’esforç i el treball dels jugadors i del cos tècnic, encapçalat per Edu Urdiales. A continuació, expliquem de manera detallada perquè la permanència del Lloret ja és matemàtica:

1. L’ascens del Cornellà a la Segona Divisió “B” provoca que només baixi un catorzè dels dos grups de la Primera Catalana. Dies enrere, amb el descens del Prat a la Tercera Divisió, tots dos catorzens perdien la categoria.

2. El catorzè i el tretzè del Grup 2 són el Balaguer i l’Andorra, tots dos amb 38 punts, mentre que el Lloret és dotzè, amb 41 punts, en el Grup 1.

3. Només queda una jornada de lliga i, en el Grup 2, Andorra i Balaguer s’enfronten entre ells i, per tant, un dels dos no podria igualar la puntuació del Lloret.

Per tant, l’equip queda salvat de manera matemàtica, juntament amb La Jonquera, el Vilassar de Dalt i l’Avià. Els homes d’Edu Urdiales afrontaran l’última jornada de lliga, a Badalona davant el Llefià, amb total tranquil·litat.  Ara sí, expliquem com va anar l’empat entre lloretencs i avianesos.  

Marcelo Luna obre el marcador

Va ser un partit ple d’intensitat per part dels dos equips i en els primers minuts ja es va poder comprovar. El primer quart d’hora no va comptar amb cap acció destacada però, a partir d’aquí, l’encontre es va animar. L’Avià va fer el primer avís en una rematada de Sellarés. Jordi Valls, sota pals, va evitar el primer gol de la tarda. Però el 0-1 va arribar minuts després, en el 21’. Una jugada al contraatac dels visitants la va finalitzar Marcelo Luna, que no va perdonar en el mà a mà amb Gianni. Poc a poc, la graderia del Camp Municipal d’Esports es va anar omplint i això va donar forces al conjunt lloretenc, que va començar a dominar el partit i a crear ocasions de gol. Àlex Lobo i Pol Gómez van poder fer l’empat en dues rematades, però hi va mancar fortuna. Més tard, Marc Soler va protagonitzar un llançament de falta que va aturar el porter rival Coll. Abans del descans, l’última oportunitat va ser pels visitants, però Gianni va esvair el perill.  

Peke, de nou, al rescat

La segona part va començar amb polèmica. Revilla, de cap, va superar Gianni, en una acció a pilota aturada. L’àrbitre Vidal Canal, però, va decidir anul·lar l’acció per fora de joc. El Lloret va aprofitar el moment de desconcert dels visitants i va fer el què acabaria sent el definitiu empat a 1. L’autor del gol va ser Peke, que va firmar el seu onzè gol de la temporada, confirmant el seu bon estat de forma. Poca cosa va poder fer el porter Coll davant de la rematada de cap del davanter lloretenc. Amb l’empat en el marcador, els homes d’Edu Urdiales van ser els dominadors del joc i van gaudir d’ocasions per desnivellar la balança i endur-se els tres punts. Riky, Agi i, de nou, Peke ho van provar, però la sort no va estar de cara. El homes d’Albert García, per la seva part, van defensar el resultat amb les dents i van buscar jugades al contraatac, totes aturades per la línea defensiva local. El marcador ja no es va moure.

Amb aquest resultat, l’equip acaba la jornada en el dotzè lloc, amb 41 punts. Diumenge vinent, últim partit de lliga. Serà en el camp del Llefià, a partir de les 12:00h.


CF Lloret: Gianni, Jordi Valls, Ángel, Poderoso, Àlex Bertran, Marc Soler (Kutxo, 77’), Lobo (Aparicio, 77’), Riky (Dani Cuerva, 87’), Pol Gómez, Bader (Agi, 73’) i Peke

UE Avià: Coll, Boltor (González, 54’), Torres, Revilla, Guijarro, Sellarés (Lorca, 54’), Luna (Cortizo, 87’), Sánchez, Enrich, Hernández (Santamaria, 66’) i Pintó (Manubens, 77’)

Gols: 0-1 Luna (21’) i 1-1 Peke (50’)

Àrbitre: Vidal Canal (Lleida). T.G.: als locals Poderoso, Peke, Bader, Jordi Valls, Kutxo, Gianni i Aparicio, i als visitants Boltor, Guijarro, Enrich, Pintó, González i Santamaria.

Incidències: Jornada 33 de la Primera Catalana. Camp Municipal d’Esports (Lloret de Mar).


(Imatges del partit: Diana Martínez)