dimarts, 12 d’agost del 2014

JOSEP FRANQUET

EL PREMI DE L'ESFORÇ

“Aquí, s’ha de rendir al màxim en cada entrenament”

 
Una de les novetats que presenta l’equip en aquest inici és la presència de Josep Franquet, porter del Juvenil “A”. El jove futbolista ha tingut l’oportunitat de fer la pretemporada amb la Primera Plantilla i, fins i tot, ja ha participat en el primer amistós davant del Can Gibert. Franquet és un dels exemples a seguir pels joves esportistes del planter que volen fer-se un lloc en el Primer Equip. Als seus 17 anys, en Josep afronta el seu segon any d’etapa juvenil en l’equip que ha defensat durant tota la seva vida, el CF Lloret, i Edu Urdiales el seguirà de ben a prop. 


L’any passat vas debutar en un partit amistós davant del Quart i et vas convertir en el porter més jove de la història moderna del Lloret en jugar amb el Primer Equip. Què va suposar això per a tu?

- Per a mi va suposar un èxit a nivell personal molt important i li agraeixo molt a l’Edu Urdiales la oportunitat que em va donar. Però, al cap i a la fi, en el futbol i en la vida no pots viure del passat, has de mirar cap al futur. És en el treball diari on hi ha la base per aconseguir un bon futur.

Enguany, tens la oportunitat de realitzar la pretemporada amb el Primer Equip. Com ho valores?

- Ho valoro de manera molt positiva. Realitzar la pretemporada amb el Primer Equip em permetrà veure el mètode de treball d’un futbol més professional. Aquí s’ha de rendir al màxim en cada entrenament per tal de millorar i arribar al cap de setmana amb les millors condicions físiques i psicològiques.

Quins canvis has notat respecte dels entrenaments habituals amb els teus companys d’equip?

- Sense dubte, la intensitat. El ritme dels entrenaments és molt més alt del què estic acostumat. Cal dir que la Primera Catalana és una categoria en la qual els aspectes tècnics no són tan importants, d’aquí la necessitat per part del cos tècnic de proposar uns entrenaments més intensos amb situacions semblants a les dels partits.

Com et sents entrenant al costat d’un veterà com Jaume Prado?

- Entrenar al costat d’en Jaume és un autèntic privilegi. És un gran porter del qual n’estic aprenent moltes coses i que, de la mateixa manera, m’està ajudant molt. En Jaume és un gran professional, amb molts anys d’experiència en el món del futbol, i crec que entrenant amb ell milloraré molt.

Com has vist l’equip en aquests primers entrenaments i partits de pretemporada?

- He vist un equip sòlid i seriós. Un equip que sap a què juga i que posarà molts problemes a equips amb un pressupost molt més alt que el nostre. Està clar que encara falta molt treball però, vista la intensitat dels entrenaments, crec que el Lloret arribarà molt bé al primer partit de lliga contra l’Horta.

Et marques com a objectiu formar part de la Primera Plantilla un cop hagis finalitzat la teva etapa de Juvenil?

- Seria un gran honor poder defensar la porteria de l’equip del meu poble. Però no m’agrada pensar a llarg termini, m’agrada anar entrenament a entrenament, partit a partit i temporada a temporada. Crec que la constància i el treball diari són la base per millorar i aconseguir qualsevol èxit esportiu.

Com et definiries com a porter?

- Em definiria com un porter segur de si mateix, ràpid i àgil, però amb falta d’experiència, encara. Crec que poder realitzar la pretemporada amb el Primer Equip serà una bona oportunitat per anar guanyant aquesta experiència i poder consolidar-me com un bon porter.

Quin és el teu referent?

- Íker Casillas. Sóc culer però sempre consideraré Casillas com el millor porter que he vist mai. Ràpid i àgil sota els pals i amb una confiança brutal en si mateix. Sempre m’hi he fixat i crec que sempre m’hi fixaré.

Quin grau d’importància creus que tenen els entrenaments específics per a porters?

- Ja acostumat a aquest tipus d’entrenaments, els hi dono molta importància. Crec que treballar accions específiques que es donen a la porteria és el millor per a un porter i és molt necessari. Amb el preparador de porters del Primer Equip, en Micky, estic gaudint d’uns grans entrenaments específics, i això m’està ajudant molt.

Per acabar, explica'ns com afrontes el teu segon any com a porter del Juvenil “A”.

- L’afronto com un any ple de reptes. El primer, i crec que el més important, és el de recuperar la Preferent que l’any passat es va perdre per circumstàncies esportives i extraesportives. El Lloret, per club i història, ha de tenir el Juvenil a Preferent, com a mínim. Considero que lluitarem al màxim per a recuperar-la, treballant dur en cada entrenament.